event_note Концерт
19.03.2013 access_time 20 сати

Циклус: Павиљон музике (Луциа Тодоран, Ато Кауара, Страхиња Ђокић)

location_on Трибина младих
event_note Концерт
19.03.2013 access_time 20 сати

Циклус: Павиљон музике (Луциа Тодоран, Ато Кауара, Страхиња Ђокић)

location_on Трибина младих

Позивница - Павиљон музике 19.3.2013.

Биографије извођача

Луциа Тодоран, мецо-сопран, рођена је у Новом Саду 1986 године. Дипломирала је соло певање (2010) на Музичкој aкадемији Г. Дима, у Клужу (Румунија),у класи проф. Јулија Мерка, као стипендиста Румунске владе и Министарства за oбразовање Румуније. Мастер студије завршила је 2012. године на истој академији, у класи проф. Георге Росу, такође као стипендиста Румунског министарства за образовање. У току свог музичког образовања сарађивала је са проф. Вером Виткај-Ковач (Србија), проф. Мирцеа Моиса (Румунија), Хориана Бранистеану (Аустрија), Андрада Нас (Румунија). Имала је запажене концерте у Клужу, Сибиу, Тргу Муреш, Сигишоара (Румунија). У оквиру Оперског студија у Клужу наступала је у улогама: Марћелина из опере Фигарова женидба В.А. Моцарта, Фидалма из опере Тајно Венчање, Д. Ћимарозе, Орфеј из истоимене опере К.В. Глука, Розина из опере Севиљски Берберин – Росинија и у улози Кармен из истоимене Бизеове опере.

Луциа Тодоран

Ато Кауара, сопран, рођена је у Кјоту (Јапан), 1984 године. Дипломирала је соло-певање на Музичкој академији у Клужу (Румунија), у класи професора Георге Росу, као стипендиста Министарства Румуније. Мастер студије је завршила такође на Музичкој aкадемији у Клужу, у класи професора Георге Росу, као стипендиста Министарства образовања Румуније. Сарађује и усавршава вокалну технику са професором Мирцеа Моиса (Румунија). Концертно је наступала  у Кјоту и Токију (Јапан) и у Сигишоари, Клужу и Тргу Мурес (Румунија).  У оквиру Оперског Студија у Клужу наступала је у улогама: Контесе из опере Фигарова женидба В.А. Моцарта, Серафине из Доницетијеве опере Звонце, Елвире из Моцартове опере Дон Ђиовани.

Ато Кауара

Страхиња Ђокић, рођен је у Новом Саду. Средње музичко образовање завршио је у МШ Исидор Бајић у Новом Саду, одсек клавир, у класи проф. Драмане Попов Марић. Школовање наставља на Академији уметности у Новом Саду, класа проф. Биљанe Горуновић. Члан је Новосадског камерног музичког друштва. Од 2011. године ангажован је као клавирски сарадник у Опери Српског народног позоришта у Новом Саду.

Страхиња Ђокић

 

  

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања