event_note Ciklus
12.10.2017 - 12.10.2017 access_time 19:00

Ciklus „Art Exclusive“ – susret sa umetnikom Vukom Lončarevićem

Ciklus: Art Exclusive
location_on Tribina mladih
event_note Ciklus
12.10.2017 - 12.10.2017 access_time 19:00

Ciklus „Art Exclusive“ – susret sa umetnikom Vukom Lončarevićem

Ciklus: Art Exclusive
location_on Tribina mladih

Ljubitelji i poštovaoci primenjene umetnosti i dizajna, a posebno stripa i karikature, ove godine imaju priliku da se bliže upoznaju sa nekima od najcenjenijih autora iz ovih oblasti, koji većinom žive i stvaraju na našem podneblju, ali su svoje mesto našli na svetskim mapama stvaraoca u oblasti grafičkog dizajna, crteža, stripa, karikature, ilustracije… Nakon susreta sa Branislavom Banetom Kercem, Zoranom Janjetovim, Dejanom Nenadovim, ciklus nastavljamo u četvrtak, 12. oktobra 2017, u 19 časova, u Klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada, predstavljanjem Vuka Lončarevića.

 

U Kulturnom centru Novog Sada počeo je ciklus predstavljanja autora i njihovih dela, pod nazivom „Art Exclusive“, koji je osmislio i pripremio grafičar i dizajner Doru Bosiok. Donedavno profesor Grafičkog dizajna i Editorijal ilustracije, sa željom da javnosti približi rad sjajnih crtača koji, neretko, stvaraju „iz senke“, Doru Bosiok je prikupio opsežan materijal o svakome ponaosob, koji će nam predstavljati putem video-materijala, ali i kroz razgovor sa samim autorima.

Vuk Lončarević
Rođen je 1971. godine u Beogradu. Studirao grafički dizajn u Johanezburgu i u Rimu gde je i diplomirao na odseku za vizuelne komunikacije pri Istituto Europeo di Design. Od 1997. radio je kao Associate Art Director u više marketinških agencija u Beogradu i u Podgorici (Idea Plus DDB, Srebrn Tuš, McCann Erickson i Mapa), potom kao Freelance Art Director i nezavisni brending konsultant na projektima razvoja brend identiteta za potrebe kompanija kao što su Grand Kafa, Marbo Product, Flory Group itd.
Od 2004. godine pa do danas, osnivač je i partner u agenciji Unibrand u Beogradu i Kotoru (Crna Gora), jedne od vodećih brending agencija u regionu.
Dobitnik je nagrade Grifon 2000 u kategoriji grafički dizajn knjiga i publikacija. Radovi iz oblasti vizuelnog identiteta objavljeni su u američkom izdanju knjige LogoLounge1 kao i LogoLounge Master Collection (RotoVision) kao i u drugim publikacijama u zemlji. Član je ULUPUDS od 1998. godine kao i ATypi (Association Typographique Internationale) od 2002. godine. Jedan je od osnivača i kurator brending konferencije u okviru Belgrade Design Week.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja