event_note Изложба
09.02.2015 - 28.02.2015 access_time 19 часова

Славко Крунић „Антилогика слике“

location_on Ликовни салон КЦНС
event_note Изложба
09.02.2015 - 28.02.2015 access_time 19 часова

Славко Крунић „Антилогика слике“

location_on Ликовни салон КЦНС

 

ИЗЛОЖБА СЛИКА И ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ У ЛИКОВНОМ САЛОНУ

 

„Антилогика слике“- интеракција визуелног и писаног

Antilogika slike naslovna strana(1)

Изложба слика „Антилогика слике“ и промоција истоимене књиге (збирке приповедака) идејног творца сликара Славка Крунића, одржаће се у понедељак 9. фебруара од 19 часова у Ликовном салону Културног центра Новог Сада.

Окосница прича у књизи су слике, али сагледане кроз хумор, иронију, гротеску, апсурд…Ово занимљива комбинација подразумева интеракцију слике и текста, па су стога разни писци позвани да напишу кратке приче „према мотивима“ слике неког од предвиђених уметника. По одабиру Крунића састављена је листа од 16 сликара, а по предлогу Мирјане Огњановић, направљена је листа писаца.

Након новосадског представљања слика и књиге, планиране су изложбе и промоције збирке приповедака у другим градовима Србије, као и у Словенији, Бугарској, Црној Гори и Италији.

-„Антилогика слике“ има сасвим посебан положај међу књигама. Она се данас јавља у нарочитој форми пинакобиблиотеке, тј. збирке коју сачињавају сликарска и прозна дела. Збирка обухвата, поред осталог, и врхунске домете цивилизације: сатиру, гротеску, иронију и апсурд, који су посредством једног „породичног споразума“ склопљеног са новим сувереном из династије Хум-ор, послужили за испитивање бескрајних веза ликовних и књижевних искустава-рекао је Славко Крунић.

Print

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања