event_note Изложба
12.11.2014 - 22.11.2014 access_time 19 часова

Андреас Дворак и Курт Спиталер – AT SIXES AND SEVENS

location_on Мали ликовни салон
event_note Изложба
12.11.2014 - 22.11.2014 access_time 19 часова

Андреас Дворак и Курт Спиталер – AT SIXES AND SEVENS

location_on Мали ликовни салон

„At sixes and sevens“ је британски енглески идиом који се користи да опише стање збуњености или нереда, а узет је за наслов изложбе како би указао на псеудо-математички концепт инсталације.
Андреас Дворак генерише из квадрата и круга образац за цртеж, који по угледу на древне орнаменте, у форми фриза поставља на зидове галерије. Курт Спиталер излаже коцке од провидне пластике, зашивених страница. Црвеним нитима, којима су странице међусобно повезане, он доводи у равнотежу изложене објекте са целокупним простором галерије.
Рад се односи на ред и неред, унутрашњост и спољашњост, зид и простор, простор и границе. Строг геометријски поредак релативизује се импресионистичком обојеношћу Двораковог псеудо-мурала и Спиталеровим слободним плутајућим црвеним врпцама.

АНДРЕАС ДВОРАК
Рођен је 1957. у Бечу. Поља његовог уметничког деловања су концептуална уметнот, сликарство, фотографија и инсталација. Излагао је на бројним изложбама у Берлину, Бечу, Нјујорку, Алжиру, Прагу, Бакуу, Хонг Конгу, Јерихону, Риму…

КУРТ СПИТАЛЕР
Рођен је 1966. у Бруку на Мури у Аустрији. Студије социологије завршио1991, а 1999. дипломирао је вајарствона Академији ликовних уметности у Бечу. Члан је Кунстлерхаус у Бечу, Удружења уметника у Бадену и ИГ-Билденде Кунст. Излагао је широм Аустрије, у Пољској, Чешкој, Оману…

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања