event_note Концерт
19.03.2015 - 19.03.2015 access_time 20 часова

МУЗИЧКО ВЕЧЕ ПОСВЕЋЕНО ФРЕДЕРИКУ ШОПЕНУ

location_on Друга локација: Градска кућа
event_note Концерт
19.03.2015 - 19.03.2015 access_time 20 часова

МУЗИЧКО ВЕЧЕ ПОСВЕЋЕНО ФРЕДЕРИКУ ШОПЕНУ

location_on Друга локација: Градска кућа

Концерт посвећен Фредерику Шопену биће одржан

у четвртак 19. марта од 20 часова у Свечаној сали Градске куће.

 Улаз је бесплатан !
Добро дошли !

 

Милан Миладиновић, клавир

  Милан Миладиновић је доцент на АУНС. Клавир је почео да учи са тринаест година, и за само шест година завршио је нижу и средњу музичку школу у Нишу у класи проф. Боривоја Младеновића. Редовне и магистарске студије клавира завршио је на АУНС, у класи проф. Светлане Богино. Као ДААД стипендиста дипломирао је на Univesität der Künste у Берлину, у класи проф. Фабио Бидинија. Похађао је мајсторске курсеве клавира код многих врхунских пијаниста и педагога: Наум Штаркман, Владимир Огарков, Владимир Фелтсман, Александар Слободијаник, Јефим Бронфман, Еуген Инђић, Константин Богино, Мартино Тиримо, Емануел Красовски, Оxана Јаблонскаја, Еарл Вајлд, Дмитри Башкиров, Николај Петров, Лесли Хауард… Добитник је бројних награда на домаћим и интернационалним такмичењима: прва награда на Такмичењу младих пијаниста Југославије (Ниш, 1994, 1995, 1996.), трећа награда на интернационалним такмичењима Ф. Шопен Нови Сад, 1997. и Јакоб Флиер New Paltz, САД, 2001, прва награда на интернационалним такмичењима Balkan Youth Festival, ( Грчка, 2001). Georges Cziffra (Беч, Аустрија, 2004) и Tel Hai Concerto competition (Израел, 2004)

  Добитник је стипендија Краљевског дома Карађорђевића, Краљевине Норвешке, а такође је добитник и престижне немачке стипендије ДААД и стипендије Yamaha, као и специјалног признања од Универзитета у Новом Саду за изузетне резулатате у уметности. Са нарочитим успехом је одржао велики број тематских реситала и предавања.

  Имао је преко 200 наступа у најзначајнијим дворанама у Србији и Црној Гори, а наступао је и у Италији, Аустрији, Немачкој, Русији, САД-у, Норвешкој, Грчкој, Израелу, Холандији, Енглеској и Бразилу, на фестивалима НИМУС, НОМУС, БЕМУС, Будва Град театар, Piano Summer in New Paltz (САД), International Keyboard Institute and Festival New York (САД). Наступао је са Нишким симфонијским оркестром, Новосадским камерним оркестром, Оркестром Академије уметности из Новог Сада, Војвођанском филхармонијом и Израелским симфонијским оркестром, диригентима Анатолијем Новицким, Бундит Унгрангсе, Клаудио Вандели, Андрејем Бурсаћем, Весном Шоуц и Мандy Роданом. Снимао је за Радио Ниш, Нишку телевизију, ТВ5, РТС, ТВ и радио Војводину, Грчку државну телевизију ЕРТ3, Израелску телевизију и Холандску државну телевизију.

Марко Милетић, виолончело

  Марко Милетић је завршио основне и мастер судије на Академији уметности у Новом Саду, у класи професора Имреа Kалмана, где одмах почиње да ради као стручни сарадник, а данас као доцент виолончела.

  Највишу стипендију за програм „Artist Diploma of Performans“ на Kолумбус универзитету добио је 2011. године, где је прове годину дана у класи проф. Wendy Warner, једне од водећих челисткиња своје генерације. За то време бива примећен као талентован педагог и ангажован је као професор чела и камерне музике у програму “Припрема за факултет”.За време школовања освојио је више награда на фестивалима и такмичењима као солиста и члан камерних ансамбала.

  Усавршавао се на мајсторским курсевима код реномираних солиста из целог света, међу којима су: Arto Noras (Финска), Ivan Kucer (Украјина), Orfeo Mandoci (Аустрија), Дмитриј Љевин (Берлин), Александар Kобрин (Русија, САД), Sergio Svarc (САД), Fine Arts Quartet ….

  Више пута наступао је као солиста са оркестрима Гудачи Светог Ђорђа, Оркестром Академије уметности, Суботичким камерним оркестром, оркестром „Camerata Academica“. Наступао је са реномираним солистима: Wendy Warner, Александар Kобрин, Sergio Svarc, Lisa Oberlender … Био је вођа деонице чела у LaGrange Simphony Orchestra и члан Columbus Simphony Orchestra, No Borders Orchestra …

  Свирао је реситале и наступао са камерним саставима широм замље и у иностранству ( Немачка, Аустрија, Француска , Мађарска, Словенија, САД, Хрватска, Црна Гора) на бројним фестивалима као што су Београдски Чело Фест, Номус, Октох, Трансевропски Фестивал у Руану… Члан је многих камерних састава са којима је имао честе концерте. Камерни оркестар “CAMERATA ACADEMICA” обновио је 2007. године, у коме је соло челиста и уметнички рукодилац и са којим бележи бројне наступе и сарађује са уметницима попут Стефана Миленковића, Жерара Косеа, Wеndy Warner, Имреа Kалмана, Дејана Млађеновића… Од 2013. члан је клавирског триа Valmaro.Одскора је и гост доцент на Универзитету у Нишу, а остварио је бројне снимке за радио и телевизију.

Роберт Лакатош, виолина

Роберт Лакатош рођен је 1991. године у Новом Саду, где је од своје седме године учио виолину у Музичкој школи ”Исидор Бајић”. Са непуних четрнаест година постаје наш најмлађи студент виолине од оснивања Академије уметности у Новом Саду, где је завршио основне и мастер студије у класи проф. Дејана Михаиловића. Усавршавао се на Zürcher Hochschule der Künste u Cirihu, у класи проф. Rudolfa Koelmana. Био је стипендиста Швајцарске фондације „Lyra“ за високо надарене таленте. Добитник је многих првих и специјалних награда на домаћим и интернационалним такмичењима:

I награда на међународном такмичењу „Mary Smart Concerto Competition“ Њу Јорк (С.А.Д.) 2013.

II награда на међународном такмичењу Jeneuess Румунија (Букурешт) 2012.

II награда на међународном такмичењу виолиниста „Andrea Postachini“ (Италија) 2011. године.

I награда на првом националном такмичењу младих виолиниста „Societe Generale Srbija“ у Београду (2009)

Добитник је награде као најбољи млади уметник за 2006 годину од Покрајине Војводине као и од ВАНУ Војводине.

II награда на међународном  такмичењу виолиниста у Brentoniku (Италија) 2004.

III нагрда на међународном такмичењу виолиниста ”Петар Тошков” у Београду (2003.)

I награда на Републичком такмичењу у Београду (2002. и 2004.)

Био је члан музичког кампа у Израелу „Keshet Eilon“ где је студирао са истакнутим светским виолинистима Šlomo Mincem и Isakom Raškovskim.

Похађао је интезивни виолински студијски програм код познатог Америчког виолинисте Arona Rosanda na „Summit Music festival“ у Њу Јорку (САД).

Сарађивао је са многим професорима од којих се посебно издвајају:

Павел Верњиков, Julian Rahlin, Zakar Bron.

Наступао је у Италији, Швајцарској, Немачкој, Аустрији, Норвешкој, Израелу, Америци, Румунији, Грчкој, Хрватској, Црној Гори.

Као солиста је свирао са Симфонијским оркестром ВЈ ”Станислав Бинички”, Војводјанским Симфоничарима, Нишки Симфонијски, Новосадским Академским оркестром, „Summit festival“ оркестром (Њу Јорк) Америка,  као и са Новосадским камерним оркестром и камерним оркестром ZhDK-Strings (Cirih) Швајцарска.

Концертмајстор је камерног оркестра „Camerata Academica“ и наступа активно као члан клавирског триа са пианисткињом Валентином Ненашевом и виолончелистом Марком Милетићем.

Од 2014 године почиње да ради као стручни сарадник на Академији уметности у Новом Саду.

Остварио је снимке за многе радио и ТВ станице у земљи и иностранству.

Свира на гудалу рзчне израде  Владимира Радосавлјевића, као и на виолини итз његове приватне колекције.

 

 

Угљеша Бркљач, клавир

  Угљеша Бркљач је рођен 1993. године у Сомбору, са сталним местом пребивалишта у Апатину. Редовну основну школу завршио је у Апатину, са одличним успехом (просек оцена 5,00) и добитник је награде „Вук Караџић“. Редовну основну музичку школу је завршио такође у Апатину, са истим, одличним успехом (просек оцена 5,00), а у два наврата је добио диплому и награду као најбољи ученик школе. Средњу музичку школу завршио је у Сомбору одличним успехом, добитник је дипломе „Вук Караџић“ и проглашен је за ученика генерације.

  Основну и средњу музичку школу – одсек за клавир – завршио је у класи проф. Еве Анталович, а тренутно је на трећој години Академије уметности у Новом Саду, у класи проф. Ратимира Мартиновића. Током досадашњих студија, похађао је мајсторске курсеве код проф. Кемала Гекића, Арба Валдме, и Јевгенија Стародубчева.

  Учествовао је на многобројним такмичењима младих пијаниста у земљи и иностранству где је постизао врло запажене резултате. Са непуних 14 година, 2007. одржао је први солистички концерт на клавиру у Апатину. Од 2003. до 2014. године добио је читав низ престижних првих и других награда на такмичењима као солиста и камерни музичар. Више пута је награђиван и као најбољи ученик.

  Добио је и Награду Министарства за спорт и омладину Војводине – МЛАДИ ТАЛЕНТИ – за постигнуте врхунске резултате у 2010. и 2011. години. На основу гласова читалаца локалног листа „Нови Глас комуне“ и гледалаца ТВ Апатин, проглашен је и добио ПЛАКЕТУ за личност у 2010. години из области културе у општини клавир. Добио је и Октобарску награду за 2011. годину, коју додељује Скупштина општине Апатин сваке године најуспешнијим појединцима и колективима за остварене резултате у разним областима, (он у области културе), а поводом ослобођења града Апатина.

  У децембру 2011. године наступао је, као гост , на отварању Камерног театра ХОМЕР у Москви. У јуну 2013. године одржао је солистичке концерет у Апатину, Новом Саду и Београду. Добио је и специјалну награду и признање за учешће на 7. међународном пијанистичком такмиченју, „Isidor Bajić Piano Memorial“, у Новом Саду.

Тијана Симоновић, клавир

основно и средње музичко образовање je стекла у Музичкој школи “Исидор Бајић“ у Новом Саду, у класи проф. Едит Миавец. Основне академске као и постдипломске студије клавира, завршила је у класи проф. Светлане Богино, на Академији уметности у Новом Саду. У току школовања похађала је и бројне мајсторске курсеве код еминентних педагога: Константина Богина, Арба Валдме, Душана Трбојевића, Јокут Михаиловић и других. Освајала је бројне награде и остварила запажене резултате на републичким, савезним и међународним такмичењима, међу којима су и Друго место освојено у Сан Бартоломеу ( Италија ) и Прва награда освојена на Међународном такмичењу у Нишу 1995. Наступа као солиста и камерни извођач. Имала је запажене наступе у земљи и иностранству (Италија, Француска, Русија). На Академији уметности је запослена у звању Самосталног стручног сарадника корепетитора на Катедри за гудачке инструменте.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања