ВЕЧЕ МАЛЕЗИЈСКЕ КУЛТУРЕ И ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ

Тип најаве: Културна манифестација
Датум: 28/02/2015 До: 28/02/2015
Време: 18 часова
Локација: Велика сала

Азијски путописи Виктора Лазића

 Вече путописа о Азији, српског путописца Виктора Лазића, биће одржано у суботу 28. фебруара од 18 часова у Културном центру Новог Сада, а поводом објављивања књиге „На вратима истока“. Путописно вече организују КЦНС, Удружење „Адлигат“, Издавачка кућа „Лагуна“ и Амбасада Малезије.

  Током вечери гости ће моћи да се упознају са путописима са Суматре, Кавказа и Малезије, земље у фокусу ове вечери. Посетиоци ће моћи да сазнају нешто о највишим врховима Кавказа, о највећем цвету на свету који и највише заудара, о орангутанима и џунглама…

  У оквиру програма биће изведени малезијски плесови, а након тога гости ће моћи да погледају изложбу фотографија из Малезије. Током коктела биће служена храна из ове егзотичне земље.

Улаз је бесплатан.

746

ВИКТОР ЛАЗИЋ, БИОГРАФИЈА

  Виктор Лазић (1985), књижевник и адвокат, један је од највећих српских путника. Завршава докторат из кинеског права, а такође је полиглота, научни и стручни преводилац за енглески језик са лиценцом туристичког водича, филателиста и нумизматичар. Као девета генерација наследник је две стотине година дуге традиције породичне библиотеке (званично отворене 1882). Председник је Удружења за културу, уметност и међународну сарадњу „Адлигат“ (у оквиру којег су отворени Музеј књиге и путовања, Музеј српске књижевности и Музеј Новосадске рације). Провео је укупно девет година на путовањима по свету и систематски обилазио осамдесет земаља на четири континената, откривајући пределе и људе, пишући репортаже, сакупљајући вредне и ретке књиге и предмете. До сада је објавио књиге Гете – између поезије и истине (2005), Тумарање земљом осмеха (2006), Велика авантура (2010), У срцу Суматре (2011). Члан је Удружења књижевника Србије.

 

na_vratima_istoka-viktor_lazic_v

О КЊИЗИ

Путовање ладом од Косова до Кавказа.

„Не постоје стране земље, постоје само страни људи.“ Лао Це

  Узбудљива као да је филмска, невероватна прича о догодовштинама на 25.000 километара дугом путовању легендарном ладом нивом која је највећег српског путника провела обалама Црног мора, преко Турске и Ирака све до чудесних кавкаских земаља и назад. Напета, живописна, понекад драматична и тужна, али и ведра и духовита прича о народима и поднебљима, њиховој култури и историји, као и о умећу одважног путника да у речи и слике претвори несвакидашње доживљаје на путу кроз чудесне капије Истока.

  Плесање по жеравици у Бугарској, у Турској међу Курдима, у колу са следбеницима Светог пауна и сусрет са једним од вођа Исламске државе у Ираку, снага грузијског вина, купање међу ратним рушевинама у Абхазији, заточеништво у Јужној Осетији у ћелији попрсканој крвљу, молитва у древним хришћанским црквама у Јерменији, нафтна купка у Азербејџану, снови о независности Аџарије, Придњестровља, Гагаузије и региона које ретко која мапа познаје, веренички излет у Чернобиљ, провод у Дракулином дворцу…

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language