event_note Културна манифестација
28.02.2015 - 28.02.2015 access_time 18 часова

ВЕЧЕ МАЛЕЗИЈСКЕ КУЛТУРЕ И ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ

location_on Велика сала
event_note Културна манифестација
28.02.2015 - 28.02.2015 access_time 18 часова

ВЕЧЕ МАЛЕЗИЈСКЕ КУЛТУРЕ И ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ

location_on Велика сала

Азијски путописи Виктора Лазића

 Вече путописа о Азији, српског путописца Виктора Лазића, биће одржано у суботу 28. фебруара од 18 часова у Културном центру Новог Сада, а поводом објављивања књиге „На вратима истока“. Путописно вече организују КЦНС, Удружење „Адлигат“, Издавачка кућа „Лагуна“ и Амбасада Малезије.

  Током вечери гости ће моћи да се упознају са путописима са Суматре, Кавказа и Малезије, земље у фокусу ове вечери. Посетиоци ће моћи да сазнају нешто о највишим врховима Кавказа, о највећем цвету на свету који и највише заудара, о орангутанима и џунглама…

  У оквиру програма биће изведени малезијски плесови, а након тога гости ће моћи да погледају изложбу фотографија из Малезије. Током коктела биће служена храна из ове егзотичне земље.

Улаз је бесплатан.

ВИКТОР ЛАЗИЋ, БИОГРАФИЈА

  Виктор Лазић (1985), књижевник и адвокат, један је од највећих српских путника. Завршава докторат из кинеског права, а такође је полиглота, научни и стручни преводилац за енглески језик са лиценцом туристичког водича, филателиста и нумизматичар. Као девета генерација наследник је две стотине година дуге традиције породичне библиотеке (званично отворене 1882). Председник је Удружења за културу, уметност и међународну сарадњу „Адлигат“ (у оквиру којег су отворени Музеј књиге и путовања, Музеј српске књижевности и Музеј Новосадске рације). Провео је укупно девет година на путовањима по свету и систематски обилазио осамдесет земаља на четири континената, откривајући пределе и људе, пишући репортаже, сакупљајући вредне и ретке књиге и предмете. До сада је објавио књиге Гете – између поезије и истине (2005), Тумарање земљом осмеха (2006), Велика авантура (2010), У срцу Суматре (2011). Члан је Удружења књижевника Србије.

 

na_vratima_istoka-viktor_lazic_v

О КЊИЗИ

Путовање ладом од Косова до Кавказа.

„Не постоје стране земље, постоје само страни људи.“ Лао Це

  Узбудљива као да је филмска, невероватна прича о догодовштинама на 25.000 километара дугом путовању легендарном ладом нивом која је највећег српског путника провела обалама Црног мора, преко Турске и Ирака све до чудесних кавкаских земаља и назад. Напета, живописна, понекад драматична и тужна, али и ведра и духовита прича о народима и поднебљима, њиховој култури и историји, као и о умећу одважног путника да у речи и слике претвори несвакидашње доживљаје на путу кроз чудесне капије Истока.

  Плесање по жеравици у Бугарској, у Турској међу Курдима, у колу са следбеницима Светог пауна и сусрет са једним од вођа Исламске државе у Ираку, снага грузијског вина, купање међу ратним рушевинама у Абхазији, заточеништво у Јужној Осетији у ћелији попрсканој крвљу, молитва у древним хришћанским црквама у Јерменији, нафтна купка у Азербејџану, снови о независности Аџарије, Придњестровља, Гагаузије и региона које ретко која мапа познаје, веренички излет у Чернобиљ, провод у Дракулином дворцу…

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања