event_note Pozorišna predstava
25.02.2015 - 25.02.2015 access_time 19 časova

PREDSTAVNICI UDRUŽENJA „PORODICA I BRAK“ U KCNS

location_on Tribina mladih
event_note Pozorišna predstava
25.02.2015 - 25.02.2015 access_time 19 časova

PREDSTAVNICI UDRUŽENJA „PORODICA I BRAK“ U KCNS

location_on Tribina mladih

Francuska iskustva u odbrani tradicionalnih vrednosti

Predstavnici francuskog udruženja „Porodica i brak“ dr Gijom de Tjeloa (generalni sekretar udruženja) i Kristof Mašar (član udruženja) održaće sutra (25. februar) od 19 časova na Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada tribinu „Francuska iskustva u očuvanju porodice i tradicionalnih vrednosti“, tačnije preneće nam iskustva u vezi sa porodičnim aktivizmom.

  Udruženje „Porodica i brak“ deo je međunarodne mreže koja se bavi zaštitom porodice u Rusiji, Americi, zemljama Evropske unije kao i širom sveta. Osnovano je 2013. godine kako bi pružalo političku podršku protestima protiv zakona „Tobira“, koji je legalizovao gej brakove. Protesti koji su izveli stotine hiljada ljudi na ulice nalaze se na talasu širih društvenih kretanja koje analitičari nazivaju „konzervativna šezdesetosma“. Taj naziv se poziva na revolucionarne demonstracije iz maja 1968. godine, koje su označile odlazak Šarla de Gola i pobedu ultraliberalnih ideja. Sada je na delu obrnuti proces u kojem Francuzi zahtevaju obnovu i čuvanje tradicionalnih vrednosti.

  Primeri ove konzervativne revolucije su brojni i raznovrsni: nove organizacije poput „Porodica i brak“, novi mediji poput blogova Gijoma de Tjeloa, bestseleri poput „Francuskog samoubistva“ Erika Zemura, masovni pokert „Manif pur tus“, ali i izborni uspesi Marin le Pen.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja