event_note Позоришна представа
25.02.2015 - 25.02.2015 access_time 19 часова

ПРЕДСТАВНИЦИ УДРУЖЕЊА „ПОРОДИЦА И БРАК“ У КЦНС

location_on Трибина младих
event_note Позоришна представа
25.02.2015 - 25.02.2015 access_time 19 часова

ПРЕДСТАВНИЦИ УДРУЖЕЊА „ПОРОДИЦА И БРАК“ У КЦНС

location_on Трибина младих

Француска искуства у одбрани традиционалних вредности

Представници француског удружења „Породица и брак“ др Гијом де Тјелоа (генерални секретар удружења) и Кристоф Машар (члан удружења) одржаће сутра (25. фебруар) од 19 часова на Трибини младих Културног центра Новог Сада трибину „Француска искуства у очувању породице и традиционалних вредности“, тачније пренеће нам искуства у вези са породичним активизмом.

  Удружење „Породица и брак“ део је међународне мреже која се бави заштитом породице у Русији, Америци, земљама Европске уније као и широм света. Основано је 2013. године како би пружало политичку подршку протестима против закона „Тобира“, који је легализовао геј бракове. Протести који су извели стотине хиљада људи на улице налазе се на таласу ширих друштвених кретања које аналитичари називају „конзервативна шездесетосма“. Тај назив се позива на револуционарне демонстрације из маја 1968. године, које су означиле одлазак Шарла де Гола и победу ултралибералних идеја. Сада је на делу обрнути процес у којем Французи захтевају обнову и чување традиционалних вредности.

  Примери ове конзервативне револуције су бројни и разноврсни: нове организације попут „Породица и брак“, нови медији попут блогова Гијома де Тјелоа, бестселери попут „Француског самоубиства“ Ерика Земура, масовни покерт „Маниф пур тус“, али и изборни успеси Марин ле Пен.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања