event_note Ciklus
27.04.2013 access_time 18 sati

Arhitektura i scenski događaj

Ciklus: ŠTA JE SCENSKI DIZAJN?
location_on Tribina mladih
event_note Ciklus
27.04.2013 access_time 18 sati

Arhitektura i scenski događaj

Ciklus: ŠTA JE SCENSKI DIZAJN?
location_on Tribina mladih

 

*Detaljno o ciklusu predavanja: ŠTA JE SCENSKI DIZAJN?* 

 

Šta je scenski dizajn

Slobodan Selinkić: Arhitektura i scenski događaj

U predavanju će biti razmotrena i dovedena u kontekst različita lična iskustva vezana za odnos scenskih događaja i arhitektonskog prostora. Autorski i kustoski projekti – Arhitektura izložbi, Park autoput, Bijenale arhitekture u Veneciji, Arhitektura postavke Oktobarskog salona 2009, Pizo Kabro radionica, Pozorište na gradilištu radionica, Grad bez
trgova, Auditorijum u Rimu, Muzej MAXI u Rimu, EXIT otvoreni projekat, Kotor Grad Tetar i drugi, biće analizirani kao primeri istraživanja relacije prostora i događaja.

 

Slobodan Danko Selinkić (Beograd, 1952.) je arhitekta. Bavi se istraživanjem arhitekture na tlu Jugoslavije od 1918. do 1990. godine, i Srbije od 1990. do danas. Predsednik je umetničkog saveta Salona Arhitekture u Beogradu, kao i mnogih drugih profesionalnih udruženja u Srbiji i Italiji. Autor je otvorenog projekta „MY IDENTITY“ koji se ove godine nastavlja na Salonu arhitekture. Bio je komesar Srbije i Crne Gore na Bijenalu 
arhitekture u Veneciji 2004. godine, sa projektom „ECO-Logic Montenegrin lab“. Autor je antologije „Jedinstevna vizija arhitekture Paola Portogezija“, kao i mnogih izložbi arhitekture u zemlji i regionu. Objavljuje u domaćim i svetskim časopisima arhitekture. 
Kao gost, predavao je u Rimu, Parmi, Ređo Kalabriji i Beogradu. Redovni je profesor na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu gde predaje predmet Savremena arhitektura.

www.scen.uns.ac.rs

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja