event_note Циклус
27.04.2013 access_time 18 сати

Архитектура и сценски догађај

Циклус: ШТА ЈЕ СЦЕНСКИ ДИЗАЈН?
location_on Трибина младих
event_note Циклус
27.04.2013 access_time 18 сати

Архитектура и сценски догађај

Циклус: ШТА ЈЕ СЦЕНСКИ ДИЗАЈН?
location_on Трибина младих

 

*Детаљно о циклусу предавања: ШТА ЈЕ СЦЕНСКИ ДИЗАЈН?* 

 

Шта је сценски дизајн

Слободан Селинкић: Архитектура и сценски догађај

У предавању ће бити размотрена и доведена у контекст различита лична искуства везана за однос сценских догађаја и архитектонског простора. Ауторски и кустоски пројекти – Архитектура изложби, Парк аутопут, Бијенале архитектуре у Венецији, Архитектура поставке Октобарског салона 2009, Пизо Кабро радионица, Позориште на градилишту радионица, Град без
тргова, Аудиторијум у Риму, Музеј MAXI у Риму, EXIT отворени пројекат, Котор Град Тетар и други, биће анализирани као примери истраживања релације простора и догађаја.

 

Слободан Данко Селинкић (Београд, 1952.) је архитекта. Бави се истраживањем архитектуре на тлу Југославије од 1918. до 1990. године, и Србије од 1990. до данас. Председник је уметничког савета Салона Архитектуре у Београду, као и многих других професионалних удружења у Србији и Италији. Аутор је отвoреног пројекта „MY IDENTITY“ који се ове године наставља на Салону архитектуре. Био је комесар Србије и Црне Горе на Бијеналу 
архитектуре у Венецији 2004. године, са пројектом „ECO-Logic Montenegrin lab“. Аутор је антологије „Јединстевна визија архитектуре Паола Портогезија“, као и многих изложби архитектуре у земљи и региону. Објављује у домаћим и светским часописима архитектуре. 
Као гост, предавао је у Риму, Парми, Ређо Калабрији и Београду. Редовни је професор на Факултету техничких наука у Новом Саду где предаје предмет Савремена архитектура.

www.scen.uns.ac.rs

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања