Jazz радионица „Open“ – 28. септембар у Трибини младих

24/09/2013

Jazz радионица „Open“ са:

Stefan Schultze, клавир

Peter Ehwald, саксофон

 

Позивамо музичаре (добродошли су сви инструменти укључујући певаче) који би желели да открију свет импровизације. Радионица је подједнако отворена и за оне који можда знају скале и акорде, али имају проблема да их користе када импровизују. Добродошли су и напредни извођачи који су заинтересовани за учење техника одређених стилова.

Наш ће фокус бити заједничко свирање – научићемо вас да стварате добру музику ослушкујући друге музичаре док свирате. Радионица покрива groove, swing feel, open playing on chord changes, open playing on one tonal center, open playing on time no changes. Радионица ће почети у 16 и трајаће до 20 сати.

 

www.stefanschultze.com

www.peter-ehwald.net

 

Пријавни лист пошаљите на мејл адресу: [email protected]

Рок за пријаву је петак, до почетка радионице.

 

 

Peter Ehwald (композиција, саксофон)

Peter Ehwald је студирао саксофон на музичким академијама у Вајмару и Келну, на Краљевској музичкој академији у Лондону и Колеџу Града Њујорка. Учио је код професора као што су Claudius Valk, John Patitucci, Rich Perry, Mike Holober, Julian Argüelles, Stan Sulzman и Ian Ballemy. Добитник престижне DAAD стипендије предавао је jazz-combo ибиг банд музику од 2007.до 2009.као асистент на Колеџу града Њујорка. Његова композиција под називом„Alanиs”изведена је у Карнеги холу на пролеће 2007. Петер проводи пуно времена на турнејама и гостовањима, свирајући са многим саставима, у разним земљама: УК, Француска, Пољска, Шпанија, Финска, САД, Перу иКостарика. Петер је снимао и наступао са jazz музичарима као што су Clarence Penn, Rudi Mahall, Claudio Puntin, Nils Wogram, Frank Möbus, Norbert Scholly, BodekJanke, Jon Scott, Matthias Schubert, Gene Calderazzo, Dan Weiss, Sara Caswell, Samuel Rohrer, Jonas Burgwinkel, Robert Landfermann, Scott Reeves, Anthony Pinciotti.

 

Stefan Schultze (композиција, клавир)

Као композитор и пијаниста Stefan Schultze стилски настоји да комбинује елементе јазз и нове музике. Студирао је код професора Johna Taylora, Paula Alvaresaи Joachиma Ullrиchana Вишој школи за музику у Келну. Године 2006, добио је грант за студије композиције на Школи за музику на Менхетну у Њујорку, а 2007.и DAAD грант за наставак студија у Њујорку код професора Michaela Abenai ReikoFueting.

Schultze је оснивач и квинтета Schultzing октета Oktoposse и добитник бројних награда међу којима су „JazzIn” (2004), „Biberacher Jazzpreis” (2004), Jazz an der Donau – „Next Generation” (2005), „Best International Jazz Band” (2005. и 2006) и„LowerSaxony Jazz Prize” (2008).

Године 2007,Schultzeова композиција Oracle Night, коју је снимио са својим биг бендом „Stefan Schultze’s New York Big Band”, добила је почасно препоруку од „ASCAP Young Jazz Composers Award”. Између 2007. и 2009. године, учествовао је на престижној радионици „BMI Jazz Composers Workshop” под вођством Jima McNeelija и Michaela Abena. Године 2009, његова композиција „Green Falling”добила је прву награду на међународном такмичењу „ArtEZCompositionContest” in Enshedeu. Године 2010, турнеја под покровитељством GoetheInsituta одвела је Stefana Schultzeaи његоввелики ансамбл у Македонију, где је радио са македонским композиторима и представио своје ауторске композиције. Исте године Stefan Schultze je добио награду „WDR Jazz Prize” за композицију.

Stefan Schultze је наступао на местима као што су Montreux Jazz Festival (Швајцарска), Jazz Peru Internacional (Лима, Перу), Costa Rica International Jazz Festival и Carnegie Hall (Њујорк, САД). Сарађивао је са таквим извођачима као што су Claudio Puntin, Frank Gratkowski, Matthias Schubert, Paulo Álvares и Nils Wogram.

           

Изводи из штампе

[Stefan] је веома инвентиван пијаниста. […] Ту су хумор, лепота и страст.

Нимало лоша комбинација!! […] Послушајте музику овог, по мени, перспективног уметника од значаја.”

Michael Abene, WDR Big Band, фебруар 2008.

„Слушајући Ehwaldov соло на слободним диркама клавира, не можете разазнати да су ови музичари удаљени хиљадама миља. По мени, ово говори о снази пријатељства, о зрелости (како личној тако и музичкој) и поверењу.”

Richard B. Kamins, All About Jazz, 25. мај 2011.

 

NRW_LOGO1                                                             GI_Logo_horizontal_black_IsoCV2

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања