Доживите дух Балкана кроз богату традицију и разнобојну ризницу песама и игара

28/06/2015

Први Интернационални фестивал фолклора Дунавског региона под називом „Dunav Dance“ одржаће се од 5. до 9. јула 2015. на неколико локација. Новосађани ће моћи да уживају у музици, плесу, као и у бљештавилу и лепоти народних ношњи 5. јула у кампусу Новосадског универзитета на свечаном отварању фестивала од 20 часова, а 8. јула крај реке, на платоу Штранда од 20 часова. Током фестивала биће одржани концерти на отвореном у Оџацима (6. јул, 20 часова) и Апатину (7. јул, 20 часова), те ће становници ових места имати прилику да виде и чују иностране ансамбле.

Организатор фестивала је АКУД „Соња Маринковић“, а фестивал се организује у оквиру манифестације „КУЛТУС 05- Дани културе на Универзитету у Новом Саду“, која се ове године одржава по пети пут. Осим награђиваног ансамбла народних игара и песама АКУД-а, који је домаћин фестивала, учествују и репрезентативни фолклорни састави из Хрватске, Црне Горе, Бугарске и Македоније.

Циљ ове међународне манифестације је неговање и промоција фолклора и традиције различитих нација и националности ради јачања међусобног пријатељства, као и представљање националног идентитета сваке од земаља учесница фестивала. Осим тога, фестивал ће допринети успостављању дугорочне сарадње на академском и високо уметничком нивоу између овдашњих и иностраних ансамбала.

Овим путем Вас позивамо да посетите фестивал и осетите нову свежину и енергију коју ће учесници унети мултикултуралном Новом Саду.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања