Посета драгог пријатеља

08/05/2015

Бескомпромисни Тикало поново у Културном центру

 

Један од последњих доајена нашег фантастичног сликарства, надалеко цењени и у академским круговима поштовани Михајло Ђоковић Тикало, представиће се новосадској публици са најрепрезентативнијим остварењима из властитог опуса. Слике које ће овом приликом бити изложене, представљају праву есенцију стваралачког заноса и уједно нам пружају јасан увид у задњих двадесет година овог уметника. Изложба ће бити отворена 11.05.2015. године, у просторијама новосадског Културног центра, са почетком од 19 часова.

Важност читавог догађаја расте, уколико се спомене да ће га својим присуством почаствовати, али и да га уједно и свечано отворити познати ликовни и књижевни есејист Драшко Ређеп, који је књижевне кругове задужио језгровитим остварењем ”Тикало геније“. У овом по нас значајном перформансу, битан удео ће узети и афирмисани Бошко Петровић, који ће читати преписку између ова горе два споменута великана.

Сам Тикало је визуелно упечатљив уметник, који својим раскошним талентом плени и осваја и особе које немају изразитије афинитете према сликарству. Он је налик баштовану, у чијем се врту негују различитости и читаве палете најразличитијих боја. Тикало је уједно и једна од ретких преосталих веза између врсног виртуоза и обичног човека. Артист на жици, који залази на обе стране.

2015-05-04 14.02.41

Опредељујући се искључиво за најбоље, и за декларисано, толико пута проверено, Културни центар још једном потврдђује свој значај за властити град и државу. Стога се ова изложба може означити и као један од најзначајнијих културних догађаја ове године, посебно ако се осврнемо на чињеницу, да је Тикало постао проверени гост Новог Сада, који нам се већ обраћао током фебруара на изложби ’’Антилогика слике“, али са само једним платном.

Ову изложбу можете посетити до 24.05.2015. године, и уживати у чаробним делима Одраслог Принца нашег сликарства.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања