Izložba radova „Tkanje rase” autora Marijana Andrejevića

17/03/2017

Izložba radova „Tkanje rase” autora Marijana Andrejevića biće otvorena u ponedeljak 20. marta u 19:30 časova u Klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog  Sada.

Na izložbi autor se predstavlja printovima digitalne grafike velikog i srednjeg formata, a koji su deo serije pod nazivom „Tkanje rase”. Polazna tačka radova je kreacionistička teorija u širem smislu, po kojoj je ljudska rasa proizvod inteligentnog ili božanskog stvaralaštva. Tako se radovi bave mapiranjem individue u sistem po modelu i obliku, ali i tkanjem predstave o zajedničkom poreklu ljudskog roda.

Serija „Tkanje rase” nastala je kombinovanjem fotografskih radova i daljom digitalnom obradom izvornog materijala. Podeljena je u grupe koje se međusobno razlikuju u primeni perspektive koja je manupulisana od već postojeće perspektive na originalnim fotografskim radovima, kao i u primeni, odnosno odsustvu simetrije. U građenju kompozicija razmatrani su zakoni matematičkih skupova „grafova”, simetrije, dimenzionalnosti i prostora. A izvedeni su iz slikovnih predstava i arhitektonskih elemenata koji se tiču teme.

O autoru:

Marjan Andrejević bavi se umetničkom fotografijom, video radovima i slikarstvom od 2000. godine. Do sada je ostvario 9 samostalnih izložbi i učestvovao na preko 20 kolektivnih smotri u zemlji i inostranstvu. Član je umetničke organizacije Corpus Artisticum. Radi kao televizijski reditelj, urednik i grafički dizajner. Živi u Beogradu.

Recente izložbe:

2016. Galerija Blok, Beograd

2016. Galerija Bartselona, Beograd

2015. KCB, Galerija Podrum, Beograd

2013. Galerija Art Platfom, Karlsruhe Nemačka

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja