Изложба радова „Ткање расе” аутора Маријана Андрејевића

query_builder

Изложба радова „Ткање расе” аутора Маријана Андрејевића биће отворена у понедељак 20. марта у 19:30 часова у Клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог  Сада.

На изложби аутор се представља принтовима дигиталне графике великог и средњег формата, а који су део серије под називом „Ткање расе”. Полазна тачка радова је креационистичка теорија у ширем смислу, по којој је људска раса производ интелигентног или божанског стваралаштва. Тако се радови баве мапирањем индивидуе у систем по моделу и облику, али и ткањем представе о заједничком пореклу људског рода.

Серија „Ткање расе” настала је комбиновањем фотографских радова и даљом дигиталном обрадом изворног материјала. Подељена је у групе које се међусобно разликују у примени перспективе која је манупулисана од већ постојеће перспективе на оригиналним фотографским радовима, као и у примени, односно одсуству симетрије. У грађењу композиција разматрани су закони математичких скупова „графова”, симетрије, димензионалности и простора. А изведени су из сликовних представа и архитектонских елемената који се тичу теме.

O аутору:

Марјан Андрејевић бави се уметничком фотографијом, видео радовима и сликарством од 2000. године. До сада је остварио 9 самосталних изложби и учествовао на преко 20 колективних смотри у земљи и иностранству. Члан је уметничке организације Corpus Artisticum. Ради као телевизијски редитељ, уредник и графички дизајнер. Живи у Београду.

Реценте изложбе:

2016. Галерија Блок, Београд

2016. Галерија Бартселона, Београд

2015. КЦБ, Галерија Подрум, Београд

2013. Галерија Арт Платфом, Карлсрухе Немачка

0Shares

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language