Изложба радова „Ткање расе” аутора Маријана Андрејевића

17/03/2017

Изложба радова „Ткање расе” аутора Маријана Андрејевића биће отворена у понедељак 20. марта у 19:30 часова у Клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог  Сада.

На изложби аутор се представља принтовима дигиталне графике великог и средњег формата, а који су део серије под називом „Ткање расе”. Полазна тачка радова је креационистичка теорија у ширем смислу, по којој је људска раса производ интелигентног или божанског стваралаштва. Тако се радови баве мапирањем индивидуе у систем по моделу и облику, али и ткањем представе о заједничком пореклу људског рода.

Серија „Ткање расе” настала је комбиновањем фотографских радова и даљом дигиталном обрадом изворног материјала. Подељена је у групе које се међусобно разликују у примени перспективе која је манупулисана од већ постојеће перспективе на оригиналним фотографским радовима, као и у примени, односно одсуству симетрије. У грађењу композиција разматрани су закони математичких скупова „графова“, симетрије, димензионалности и простора. А изведени су из сликовних представа и архитектонских елемената који се тичу теме.

O аутору:

Марјан Андрејевић бави се уметничком фотографијом, видео радовима и сликарством од 2000. године. До сада је остварио 9 самосталних изложби и учествовао на преко 20 колективних смотри у земљи и иностранству. Члан је уметничке организације Corpus Artisticum. Ради као телевизијски редитељ, уредник и графички дизајнер. Живи у Београду.

Реценте изложбе:

2016. Галерија Блок, Београд

2016. Галерија Бартселона, Београд

2015. КЦБ, Галерија Подрум, Београд

2013. Галерија Арт Платфом, Карлсрухе Немачка

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања