Отварање изложбе „Нека слике говоре“ Мајде Зорко

03/12/2016

Изложба слика Мајде Зорко „Нека слике говоре“ биће отворена у недељу 4. децембра у 18 часова на „Трибини младих“ Културног центра Новог Сада. Свечаном отварању присуствоваће: Његова екселенција амбасадор Словеније у Србији Владимир Гаспарич, почасни конзул Словеније за Војводину Рајко Марић, директор КЦНС Бојан Панаотовић, председник Националног савета словеначке мањине у Србији Саша Вербић, председник Друштва Словенаца Кредарица Иван Завртаник и позната новинарка Мира Адања Полак.

„Моја прва изложба слика у Србији укључује радове који су креирани у последњих десет година. Представљам се различитим темама које су везане за моја путовања и живот у земљама Азије. Како су слике по тематици различите. тако су различите и технике у којима сликам: уље, акрил на платну, колаж и мешовите технике. Моје слике су настале под утицајем импресиониста, експресиониста као и сликара са Далеког Истока (Кина и Јапан). Ја сам сликарка апстрактних склоности. Инспирисана сам предметима из природе које обрађујем на емотиван начин. Моје слике су визуелна баријера између реалности и личног доживљаја спољашњег света.“

Мајда Зорко, сликарка

Мајда Зорко се сликарством бави преко 30 година. Своје слике излагала је у САД-у, Кини, Јапану, Сингапуру, Аустрији, Хрватској, Црној Гори и Словенији. Њене слике се могу наћи у приватним колекцијама у готово свим земљама Европе као и у Америци, Аустралији и Новом Зеланду. Сликарка има диплому са Универзитета у Љубљани и диплому Централне Академије лепих уметности у Пекингу. Студирала је класично уљано сликарство на Универзитету лепих уметности у Единбургу.

Више о уметници и радовима можете погледати овде.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања