Летња продајна изложба у Малом ликовном салону од 18. јула до 27. августа

22/08/2016

У Малом ликовном салону Културног центра Новог Сада од 18. јула до 27. августа 2016.  биће постављена ЛЕТЊА ПРОДАЈНА ИЗЛОЖБА.

Летња продајна изложба Малог ликовног салона, већ годинама сваког лета ставља у фокус радове аутора који су претходно имали прилике да се новосадској публици представе самосталним изложбама у галеријским просторима КЦНС.

mls

Иако се свака изложба може сматрати и продајном, самосталне изложбе у нашим галеријама током читаве године, пре свега стављају акценат на ауторску и ликовну идеју, а не на размишљање о комерцијалном ефекту дела. Такав начин галеријског рада, заправо је стална подршка уметницима у промовисању њихове уметничке праксе и критичке, креативне мисли. Међутим, важан део сваке изложбе такође је и комерцијални резултат уметничког рада, односно материјална евалуација која директно утиче и на опстанак самих аутора и на могућност стварања нових будућих дела. Из тог разлога, МЛС два пута годишње, током периода годишњих одмора, посвећује пажњу продаји уметничких дела путем такозваних продајних изложби.

Необавезни садржаји које лето обавезно доноси у виду забаве, опуштања и лакшег штива за читање, не морају истовремено да значе и пад у уметничком квалитету и начину размишљања, а да би то показали, овом изложбом поново представљамо радове, аутора већ потврђених на новосадској ликовној сцени, у једној допадљивој међусобној комуникацији на зидовима галерије. Овога лета, до краја августа, радове са својих претходних изложби и из својих атељеа, даће на продају следећи уметници: Ђерђи АЧАЈИ, Данијел БАБИЋ, Јелена ЂУРИЋ, Драган ЈАНКОВ, Бојан КИРИЏИЋ, Габриела СИГЕТИ и Јанош ТАРКО.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања