Izložba slika Damjana Pavlovića

03/06/2016

                               

el pozivnica

 

KONCEPT

Slike Damjana Pavlovića su živi oblik apstraktnog ekspresionizma pomešanog sa enformelom i arhitektonskom kompozicijom. Transformacija platna počinje od ruke umetnika, nekontrolisanim prenosom iskustava, utisaka, emocija, svakodnevnih, ambicioznih i perspektivnih događaja ljudskog života. Slika nastavlja da živi, razvija se i menja naglašavajući nove strane za svakog gledaoca, na osnovu sopstvenog iskustva, emotivnog i psiho-fizičkog stanja. Ona više ne nosi jasne definicije, forme i koncepte. Ovo je apstraktna, nelogična matrica bez jasno definisanih umetnikovih koncepata i stereotipa. One privlače vašu pažnju i nude mogućnost da razumete realnost na potpuno novi način. Slika više nije predmet muzejske umetnosti, nije otisak prošlih događaja, slika određene osobe ili mesta, nije investicija. Nije samo lep komad u enterijeru. Deo je života određenog čoveka u njegovom individualnom prostoru i menja se sa njim. Slika pomaže njemu da shvati prošlost, da pronađe odgovore u sadašnjosti i da gleda u sopstvenu, ličnu, intimnu budućnost.


IZLOŽBE
2016 Solo izložba u Kulturnom centru Srbija Novi Sad
2016 Solo izložba u nočnoj galeriji PETAK Srbija Beograd
2016 Grupna izložba u Egallery Executive Group Srbija Belgrade
2015 Solo izložba u galeriji Sund Srbija Beograd
2014 Solo izložba u galeriji “Kvartira 7” Rusija Moskva
2011 Grupna izložba u Muzeju savremene istorije Rusije Moskva
2000 Grupna izložba Srbija Beograd
1994 Grupna izložba Srbija Beograd

KOLEKCIJE
2 privatnih kolekcija, SAD 2016
Privatna kolekcija, London, Velika Britanija 2016
Korporativna kolekcija, Minhen, Nemačka, 2015
7 privatnih kolekcija, Moskva, Rusija, 2006 – 2014
6 privatnih kolekcije, Beograd, Srbija, 1998 -2014

Korporativna kolekcija “Sberbank” najkrupnija banka u Rusiji 2013. On je autor idejnog rešenja enterijera kao i izvedenog pilotnog projekta Korporativno-investicionog centra (KIC) “Sberbanke” namenjenog najkrupnijim klijentima. U prostorijam ovog centra se nalazi 11 njegovih slika. Ovaj enterijer ce biti izveden u još 44 grada u Rusiji. Privatna kolekcija, Seul, Južna Koreja, 2012
Privatna kolekcija, Pert, Australia, 1998

GALLERIES ARTDEALERS
Kvartira 7, privatna galerija, Moskva, Rusija
Saatchi Art, online art galerija, SM, USA
Artfinder, online art galerija, London, Velika Britanija
Geca Kon gallery, Belgrade, Serbija

NAGRADE:
Borbina nagrada za najbolji studenski rad u oblasti arhitekture, 2000

OBRAZOVANJE:
Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu

BIOGRAFIJA Damjan Pavlović je rođen u Beogradu 1975. godine. Završio je Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu. U periodu školovanja uvek je pokazivao talenat za crtež i slikarstvo. Na pripremnoj nastavi za upis na Arhitektornski fakultet 1993. godine, kod Mihajla Čanaka, uči crtež olovkom i razvija svoju tehniku sve do 2000. godine kada u potpunosti odustaje od crteža jer ga ne ispunjava. Godine 2006. odlazi u Moskvu i počinje da se bavi slikarstvom. Kroz razne eksperimente sa bojama i tehnikama dolazi do svog slikarstva.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja