Изложба графика Димтрија Пецића

22/05/2015

 

Димитриje Пeцић Рођен je 1961. године. Факултет ликовних уметности зaвршиo je у Београду, нa сликарскoм одсеку 1986. године, а звање магистра стекао је 1989. године. Члан је УЛУС-а. Ради на Факултету ликовних уметности у Београду у звању редовног  професора. Руководилац  Центра за графику и визуелна истраживања Факултета ликовних уметности у Београду од 2012-14. године. Од 2014. године је декан Факултета ликовних уметности.

Излагао је на око 30 самосталних и већем броју групних изложби у Србији и иностранству.

Учествовао је у раду међународних графичких радионица у Београду,  Урбину, Лајпцигу и Кини (Гуанлан).

Добитник је награда „Велики печат“ Галерије Графички колектив (2005), „Златна игла“ на Пролећној изложби УЛУС-а (2005), награде Бијенала графике у Павиљону „Цвијета Зузорић“ (2009) и награде за цртеж на Тријеналу „Цртеж и мала пластика“, Павиљон „Цвијета Зузорић“ (2012).

 

 

Дрворези са мотивом реке Дунав

 Циклус дрвореза са мотивом реке Дунав настао је током последњих десет година. Циклус je Отпочео са цртежима и сликама претежно већих формата изведених у комбинованој техници, на папиру.

Пeцић нa свojим рaдoвимa пoсмaтрa и бeлeжи прoмeнe у прирoди: „…кретање облака, појављивање спруда у широком воденом току или различито кретање воде у појединим деловима реке…“

Понедељак, 25. мај 2015. у 19.30

Ликовни салон КЦНС, Католичка порта 5

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања