Изложба цртежа Катарине Недељковић „Imperative slaves“

17/02/2016

У Ликовном салону Културног центра, у понедељак, 22. фебруара, у 19 часова биће отворена изложба цртежа Катарине Недељковић„Imperative slaves“.

Катарина Недељковић рођена је 1989. године у Крагујевцу. Завршила је средњу Уметничку школу у Нишу. Дипломирала на Филолошко –уметничком факултету у Крагујевцу, одсек за Примењену уметност, смер зидно сликарство, у класи професора Жељка Ђуровића. Мастер студије завршава на истом факултету 2015. године под менторством проф. др Бојана Оташевића и уписује Интердисциплинарне докторске студије на Универзитету уметности у Београду. Тренутно запослена као стручни сарадник у настави на Филолошко –уметничком факултету у Крагујевцу.

катарина

„Назив изложбе, „Imperative slaves“, јасно указује на стање свести друштва које је у ланцима „лакоће постојања“ и брзине. У овом случају, не слави се брзина као моћ нових машина какву су футуристи заговарали, већ брзина као потреба у односима, брзина као уобичајено стање ума. Бавећи се тим проблемом „модерне“ социолошке идеологије, млада уметница Катарина Недељковић, још дубље задире у питање колико декадентно, технологија и медији, могу да делују на заједницу. Рад Катарине Недељковић садржи и елементе технологије у складу са темом са којом се носи. Пројекат укључује фузионисано стакло са осветљењем осетиљивим на звуке, и звук који додатно употпуњује визуелни утисак, сачињен од музике и гласова који се прожимају и исказују несигурност и лутање.“ (Александра Столић, историчарка уметности).

Изложба ће бити постављена до 7. марта 2016. године.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања