Ciklus „Art Exclusive“ – susret sa umetnikom – Zoran Janjetov

15/03/2016

U Kulturnom centru Novog Sada počeo je ciklus predstavljanja autora i njihovih dela, pod nazivom „Art Exclusive“, koji je osmislio i pripremio poznati grafičar i dizajner Doru Bosiok. Ljubitelji i poštovaoci primenjene umetnosti i dizajna, a posebno stripa i karikature, imaće priliku ove godine da se bliže upoznaju sa nekima od najcenjenijih autora iz ovih oblasti, koji većinom žive i stvaraju na našem podneblju, ali su svoje mesto našli na svetskim mapama stvaraoca u oblasti grafičkog dizajna, crteža, stripa, karikature, ilustracije…

Nakon susreta sa Branislavom Banetom Kercem, ciklus se nastavlja u četvrtak, 17. marta  u 19 časova, u klubu „Tribina mladih“, predstavljanjem Zorana Janjetova, takođe jednog od naših najpoznatijih strip-crtača i ilustratora.
Zoran Janjetov je pohađao školu za dizajn „Bogdan Šuput“ i Akademiju umetnosti u Novom Sadu, a osim stripa i ilustracije, bavi se i dizajnom knjiga, muzičkih omota, plakata, pakovanja itd.

artexclusiv

Stripovi Zorana Janjetova su publikovani na 16 jezika, u više od 30 zemalja. Strip serije:„Bernard Panasonik“ (od 1981. do danas), „Avant L’Incal“ (scenario Alejandro Jodorowsky, izdavač „Humanoids“, 1988-1996), „Les Techoperes“ (scenario Alejandro Jodorowsky, izdavač „Humanoids“, 1997-2006), „Ogregod“ (scenario Alejandro Jodorowsky, izdavač „Delcourt“, 2015).
Od 2002. do 2008. godine bio je rezident-dizajner omota i grafičkih materijala za muzičku kuću „Crammed Discs“ iz Brisela. Radio je ilustracije za mnoge magazine i knjige, među kojima su i „Le Monde“, „Larousse“, „L’Express“ i „Cine Live“.

Susreti sa autorima u okviru ciklusa „Artexclusive“ se održavaju jedanput mesečno, a medijator je Doru Bosiok. Ulaz je besplatan.


Pozivamo vas da dođete i iskoristite priliku da se, i ovog puta, fotografišete kao junak stripa Zorana Janjetova. Svoje fotografije možete postaviti na Instagramu – nalog (https://www.instagram.com/kc_novisad/) uz #Artexclusive.

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja