Циклус „Art Exclusive“ – сусрет са уметником – Зоран Јањетов

15/03/2016

У Културном центру Новог Сада почео је циклус представљања аутора и њихових дела, под називом „Art Exclusive“, који је осмислио и припремио познати графичар и дизајнер Дору Босиок. Љубитељи и поштоваоци примењене уметности и дизајна, а посебно стрипа и карикатуре, имаће прилику ове године да се ближе упознају са некима од најцењенијих аутора из ових области, који већином живе и стварају на нашем поднебљу, али су своје место нашли на светским мапама ствараоца у области графичког дизајна, цртежа, стрипа, карикатуре, илустрације…

Након сусрета са Браниславом Банетом Керцем, циклус се наставља у четвртак, 17. марта  у 19 часова, у клубу „Трибина младих“, представљањем Зорана Јањетова, такође једног од наших најпознатијих стрип-цртача и илустратора.
Зоран Јањетов је похађао школу за дизајн „Богдан Шупут“ и Академију уметности у Новом Саду, а осим стрипа и илустрације, бави се и дизајном књига, музичких омота, плаката, паковања итд.

artexclusiv

Стрипови Зорана Јањетова су публиковани на 16 језика, у више од 30 земаља. Стрип серије:„Bernard Panasonik“ (од 1981. до данас), „Avant L’Incal“ (сценарио Alejandro Jodorowsky, издавач „Humanoids“, 1988-1996), „Les Techoperes“ (сценарио Alejandro Jodorowsky, издавач „Humanoids“, 1997-2006), „Ogregod“ (сценарио Alejandro Jodorowsky, издавач „Delcourt“, 2015).
Од 2002. до 2008. године био је резидент-дизајнер омота и графичких материјала за музичку кућу „Crammed Discs“ из Брисела. Радио је илустрације за многе магазине и књиге, међу којима су и „Le Monde“, „Larousse“, „L’Express“ i „Cine Live“.

Сусрети са ауторима у оквиру циклуса „Artexclusive“ се одржавају једанпут месечно, а медијатор је Дору Босиок. Улаз је бесплатан.


Позивамо вас да дођете и искористите прилику да се, и овог пута, фотографишете као јунак стрипа Зорана Јањетова. Своје фотографије можете поставити на Инстаграму – налог (https://www.instagram.com/kc_novisad/) уз #Artexclusive.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања