Ciklus „Art Exclusive“ – susret sa umetnikom Slobodanom Jovanovićem Cobom

28/05/2017

Još jedan u nizu susreta u okviru ciklusa „Art Exclusive“ održaće se u Kulturnom centru Novog Sada u Klubu „Tribina mladih“ u  četvrtak  1. juna  u 19 časova.  Ovoga puta novosadskoj publici predstaviće se umetnik Slobodan Jovanović Coba. Moderator: Doru Bosiok,  grafičar i dizajner.

Ljubitelji i poštovaoci primenjene umetnosti i dizajna, a posebno stripa i karikature, imaće priliku da se, u okviru ciklusa „Art Exclusive“  bliže upoznaju sa nekima od najcenjenijih autora iz ovih oblasti, koji većinom žive i stvaraju na našem podneblju, ali su svoje mesto našli na svetskim mapama stvaraoca u oblasti grafičkog dizajna, crteža, stripa, karikature, ilustracije…

Grafičar i dizajner Doru Bosiok je prikupio opsežan materijal o svakome ponaosob, koji će publici predstavljati putem video-materijala ali i kroz razgovor sa samim autorima.

O umetniku

Slobodan Jovanović Coba je karijeru započeo 1991. godine i do sada je, kao partner, bio deo nekih od najzanimljivijih nezavisnih kreativnih kompanija u Srbiji poput Trans:East, ICPS Infinity, Frame Media. Od 2003. vlasnik je Coba&Associates agencije, možda prve striktno brending agencije u regionu. Jedan je od osnivača dizajn portala  Designed.rs  čiji je i kreativni direktor. Portfolio Coba&Associates agencije obiluje velikim brojem značajnih regionalnih identiteta, dizajnom raznovrsne ambalaže i uspešnim kampanjama (kao što su  Smirnoff, Johnnie Walker, Doncafe, Imlek, Tikveš, Jazas, Turistička organizacija Srbije i mnogi drugi…).

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja