Ciklus „Art Exclusive“ – susret sa umetnikom Nebojšom Babićem

04/05/2017

Još jedan u nizu susreta u okviru ciklusa „Art Exclusive“ održaće se u Kulturnom centru Novog Sada u Klubu „Tribina mladih“ u petak 5. maja  u 19 časova.  Ovoga puta novosadskoj publici predstaviće se umetnik Nebojša Babić.

Nebojša Babić je jedan od vodećih srpskih fotografa koji je osvojio veliki broj nagrada, uključujući i Veliku nagradu Majskog salona 2005. godine, i Nagradu „Pantene Beauty“ za najboljeg modnog fotografa Srbije i Crne Gore u 2002. i 2004.

Njegovi radovi se nalaze u kolekciji Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu.

Babić je kontinuirano sarađivao sa ustanovama kulture, humanitarnim organizacijama, izdavačkim kućama i kreativnim agencijama u Srbiji i inostranstvu, značajno doprinoseći opštem razvoju kreativnih ideja. Učestvovao je u realizaciji mnogih projekata za UNESKO i UNICEF.

Godine 1998. osnovao je ORANGE STUDIO, kreativni studio za primenjenu fotografiju i vizuelne komunikacije, danas uspešnu i priznatu kreativnu agenciju.

Godine 2004. on je pokrenuo O3ONE, multimedijalni umetnički projekat, prvi takve vrste u Srbiji. U 2005. O3ONE dobija nagradu Bizart za najuspešnije strateško partnerstvo između sektora kulture i dizajna i poslovnog sektora (nagrada Ministarstva kulture Republike Srbije). UEPS je takođe nagradio O3ONE za neprofitnu „outdoor“ kampanju – seriju bilborda koji su narodne poslovice i zagonetke obukli u novo, moderno odelo.

Nebojša Babić i projekat O3ONE dobio je nagradu „Disruption“ za napredak u domenu kreativnosti i drugačiji pristup umetnosti.

Član je mnogih organizacija i stručnih udruženja (ULUPUDS – Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije, Usuf – Udruženje samostalnih umetnika fotografije, PpofE -Asocijacija nezavisnih profesionalnih fotografa Evrope, SAM – Srpska asocijacija menadžera, Unija poslodavaca Srbije, IAA – Međunarodna marketinška asocijacija i Srpski filantropski forum).

Otac je dve ćerke, Tare i Tise.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja