Циклус „Art Exclusive“ – сусрет са уметником Небојшом Бабићем

04/05/2017

Још један у низу сусрета у оквиру циклуса „Art Exclusive“ одржаће се у Културном центру Новог Сада у Клубу „Трибина младих“ у петак 5. маја  у 19 часова.  Овога пута новосадској публици представиће се уметник Небојша Бабић.

Небојша Бабић је један од водећих српских фотографа који је освојио велики број награда, укључујући и Велику награду Мајског салона 2005. године, и Награду „Pantene Beauty“ за најбољег модног фотографа Србије и Црне Горе у 2002. и 2004.

Његови радови се налазе у колекцији Музеја примењене уметности у Београду.

Бабић је континуирано сарађивао са установама културе, хуманитарним организацијама, издавачким кућама и креативним агенцијама у Србији и иностранству, значајно доприносећи општем развоју креативних идеја. Учествовао је у реализацији многих пројеката за УНЕСКО и УНИЦЕФ.

Године 1998. основао је ORANGE STUDIO, креативни студио за примењену фотографију и визуелне комуникације, данас успешну и признату креативну агенцију.

Године 2004. он је покренуо O3ONE, мултимедијални уметнички пројекат, први такве врсте у Србији. У 2005. O3ONE добија награду Бизарт за најуспешније стратешко партнерство између сектора културе и дизајна и пословног сектора (награда Министарства културе Републике Србије). УЕПС је такође наградио O3ONE за непрофитну „outdoor“ кампању – серију билборда који су народне пословице и загонетке обукли у ново, модерно одело.

Небојша Бабић и пројекат O3ONE добио је награду „Disruption“ за напредак у домену креативности и другачији приступ уметности.

Члан је многих организација и стручних удружења (УЛУПУДС – Удружење ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије, Усуф – Удружење самосталних уметника фотографије, PpоfЕ -Асоцијација независних професионалних фотографа Европе, САМ – Српскa aсoциjaциja менаџера, Унија послодаваца Србије, ИАА – Међународнa мaркeтиншкa aсoциjaциja и Српски филантропски форум).

Отац је две ћерке, Таре и Тисе.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања