Konkurs za samostalne i grupne izložbe za izlagačku 2016. godinu

04/08/2015

Kulturni centar Novog Sada raspisuje konkurs za samostalne i grupne izložbe za izlagačku 2016. godinu:

za oblast savremene likovne umetnosti, u galerijama Likovni salon (Katolička porta 5) i Mali likovni salon (Bulevar M. Pupina 9);
a u oblasti fotografije, dizajna i primenjene umetnosti u galeriji Kluba „Tribine mladih“ (Katolička porta 5, drugi sprat).

 

Dokumentacija za konkurs treba da sadrži:

  • 10 kolor fotografija (300 dpi.) radova koji se predlažu za izložbu, sa naznačenom dimenzijom, tehnikom i godinom nastanka (u slučaju da izložba bude prihvaćena, te fotografije biće korišćene za štampani materijal),
  • sažetu koncepciju izložbe,
  • tehnički opis izložbe,
  • profesionalnu biografiju,
  • kontakt adresu, i-mejl i telefone,
  • katalog sa prethodne izložbe u PDF formatu i
  • napomenu za koji prostor konkurišete
  • Predložena izložba treba da bude spremna za postavku već od januara 2016.

 

Konkurs je otvoren od 28. jula do 20. septembra 2015.

Umetnički savet zadržava pravo promene ili zamene izlagačkih prostora (u zavisnosti od dimenzija radova, koncepcije pojedinih postavki, tehničkih zahteva i mogućnosti ili nepredviđenih okolnosti). O tome, kao i o odluci o dodeljenim terminima i izlagačkim prostorima biće obavešteni svi prijavljeni autori do kraja oktobra 2015.

 

Dokumentaciju za izložbu slati na [email protected]

Za radove i PDF fajlove koji su veći od 5 Mb koristite eksterne servise poput Dropbox-a, WiTransfer-a, MEGA upload-a, BOX-a i sličnih onlajn servisa.

Skice izložbenih prostora možete pogledati ovde.

 

 

Komentari

Ana Lazukić Ana Lazukić

Poštovni organizatori izložbi, i konkursna komisija za 2016. god.!
Nešto mi nije jasno u vezi sa propozicijama prijave za izložbu fotografije. Naime, zašto samo "kolor fotografija", kada se zna, da u svetu već dosta dugo ponovo cveta crno-bela umetnička fotografija, koja je itekako na ceni. Neki crno-beli radovi poznatih svetskih foto umetnika prodaju se i za više miliona dolara.
Neću da se merim sa takvim velikanima, ali u fotografiji sam već 60 godina, sa ne malo uspeha. U decembru mi je izašla velika foto-monografija, naravno u crno-beloj tehnici. Sve moje uspešne izložbe(do sada sam ih imala 35), su bile crno-bele.
Srdačan pozdrav Ana Lazukić

replies

kcns kcns

Poštovana Ana,

vaš mejl prosledili smo ljudima koji su zaduženi za konkurs. Odogovor ćemo vam poslati u najkrađem mogućem roku, na mejl adresu sa koje ste poslali poruku.
Prijatan dan.

Mile Marjanović Mile Marjanović

Poštovani ,

Želeo bih da konkurišem na Konkursu za samostalnu izložbu za izlagačku 2016 . Imam 2 pitanja u vezi dokumentacije koju treba priložiti :
1. Šta podrazumeva koncept izložbe ?
2. Šta podrazumeva tehnički opis izložbe ?

Molio bih Vas da mi u kratkim crtama pojasnite (date smernice) šta treba navesti pod konceptom i tehničkim opisom

Unapred Vam zahvaljujem

Srdačan pozdrav

Mile Marjanović

Vesna Vesna

zelela sam da konkurisem za samostalnu izlozbu,al nisam dobila nikakvo obavestenje i nisam na vreme videla daje konkurs izasao. zanima me zasto onda postoji prijava da se informacije dobijaju na mail,kad ne saljete info da je konkurs otvoren ? hvala unapred
pozdrav

replies

kcns kcns

Poštovanje,

Obaveštenje o konkursu poslali smo medijima i ULUS-u. Ne znam na kojoj mejling listi se vaš mejl nalazi ali, potrudili smo se da svi dobiju informaciju. Ukoliko želite da konkurišete, pošaljite prijavu na [email protected] Vest o vašem mejlu ćemo preneti komisiji.

Prijatan dan.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja