Конкурс за самосталне и групне изложбе за излагачку 2016. годину

04/08/2015

Културни центар Новог Сада расписује конкурс за самосталне и групне изложбе за излагачку 2016. годину:

за област савремене ликовне уметности, у галеријама Ликовни салон (Католичка порта 5) и Мали ликовни салон (Булевар М. Пупина 9);
а у области фотографије, дизајна и примењене уметности у галерији Клуба „Трибине младих“ (Католичка порта 5, други спрат).

 

Документација за конкурс треба да садржи:

  • 10 колор фотографија (300 dpi.) радова који се предлажу за изложбу, са назначеном димензијом, техником и годином настанка (у случају да изложба буде прихваћена, те фотографије биће коришћене за штампани материјал),
  • сажету концепцију изложбe,
  • технички опис изложбе,
  • професионалну биографију,
  • контакт адресу, и-мејл и телефоне,
  • каталог са претходне изложбе у PDF формату и
  • напомену за који простор конкуришете
  • Предложена изложба треба да буде спремна за поставку већ од јануара 2016.

 

Конкурс је отворен од 28. јула до 20. септембра 2015.

Уметнички савет задржава право промене или замене излагачких простора (у зависности од димензија радова, концепције појединих поставки, техничких захтева и могућности или непредвиђених околности). О томе, као и о одлуци о додељеним терминима и излагачким просторима биће обавештени сви пријављени аутори до краја октобра 2015.

 

Документацију за изложбу слати на [email protected]

За радове и PDF фајлове који су већи од 5 Mb користите екстерне сервисе попут Dropbox-а, WiTransfer-a, MEGA upload-a, BOX-а и сличних онлајн сервиса.

Скице изложбених простора можете погледати овде.

 

 

Коментари

Aна Лазукић Aна Лазукић

Поштовни организатори изложби, и konkursna komisija за 2016. год.!
Нешто ми није јасно у вези са пропозицијама пријаве за изложбу фотографије. Наиме, зашто само "колор фотографија", када се зна, да у свету већ доста дуго поново цвета црно-бела уметничка фотографија, која је итекако на цени. Неки црно-бели радови познатих светских фото уметника продају се и за више милиона долара.
Нећу да се мерим са таквим великанима, али у фотографији сам већ 60 година, са не мало успеха. У децембру ми је изашла велика фото-монографија, наравно у црно-белој техници. Све моје успешне изложбе(до сада сам их имала 35), су биле црно-беле.
Срдачан поздрав Ана Лазукић

replies

kcns kcns

Поштована Ана,

ваш мејл проследили смо људима који су задужени за конкурс. Одоговор ћемо вам послати у најкрађем могућем року, на мејл адресу са које сте послали поруку.
Пријатан дан.

Mile Marjanović Mile Marjanović

Poštovani ,

Želeo bih da konkurišem na Konkursu za samostalnu izložbu za izlagačku 2016 . Imam 2 pitanja u vezi dokumentacije koju treba priložiti :
1. Šta podrazumeva koncept izložbe ?
2. Šta podrazumeva tehnički opis izložbe ?

Molio bih Vas da mi u kratkim crtama pojasnite (date smernice) šta treba navesti pod konceptom i tehničkim opisom

Unapred Vam zahvaljujem

Srdačan pozdrav

Mile Marjanović

Vesna Vesna

zelela sam da konkurisem za samostalnu izlozbu,al nisam dobila nikakvo obavestenje i nisam na vreme videla daje konkurs izasao. zanima me zasto onda postoji prijava da se informacije dobijaju na mail,kad ne saljete info da je konkurs otvoren ? hvala unapred
pozdrav

replies

kcns kcns

Поштовање,

Обавештење о конкурсу послали смо медијима и УЛУС-у. Не знам на којој мејлинг листи се ваш мејл налази али, потрудили смо се да сви добију информацију. Уколико желите да конкуришете, пошаљите пријаву на [email protected]. Вест о вашем мејлу ћемо пренети комисији.

Пријатан дан.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања