Промоција романа „Дукат и дивљи пелин“

08/04/2017

Промоција романа „Дукат и дивљи пелин“ ауторке Душице Милановић Марике, а по чијим мотивима је снимљен филм „Зона Замфирова – други део“, биће одржана 12. априла, у 19 часова, у Клубу „Трибина младих“ Култутног центра Новог Сада. О књизи ће, осим ауторке, говорити и књижевник Селимир Радуловић, а програм ће бити обогаћен прикладним музичким нумерама у извођењу Анастасије Васић (флаута) и Луке Живановића (гитара). У току програма, публика ће бити у могућности да на видео-биму прати слике са претходних промоција, као и са снимања филма по мотивима књиге.

Модератор: Марија Стаменовић

 

О књизи:

Роман „Дукат и дивљи пелин“ Душице Милановић Марике (изд. „Лагуна“), по чијим мотивима је снимљен филм „Зона Замфирова – други део“, јесте допуњено издање романа „Зона Замфирова – шта је било после“ који је ауторка раније објавила под псеудонимом Стевана Сремац.

Прича се наставља у амбијенту старог Ниша, где срећемо већ познате, али и нове ликове. Из нових доживљаја главних јунака и неочекиваних ситуација, извире типичан јужњачки хумор заоденут језичким колоритом и прожет сентименталношћу.

Зона и Мане живе у кући коју им је даровао Замфир, где се њиховој страсној и бескомпромисној љубави намећу нова искушења. Над срећом младог брачног пара надвијају се сенке јер време пролази, а Зона „нити шта љуља, нит под срцем носи“. Зона је, при том, једнако горда, а Мане је и даље дивље природе „ниче где га не сеју“, те распламсава Зонину љубомору…

О ауторки:

Душица Милановић Марика рођена је у Сокобањи. Школовала се у Пироту, Призрену и у Београду, где је завршила Одсек за српску књижевност и језик на Филолошком факултету.  У  књижевност је ушла под псеудонимом Стевана Сремац 2005, када је објавила мега-хит „Зона Замфирова – шта је било после“. Писала је под овим псеудонимом  до 2010, од када објављује под својим правим именом.

Књига „Зона Замфирова – шта је било после“ обновљена је недавно у издању „Лагуне“ под називом „Дукат и дивљи пелин“ и под правим именом ауторке; по мотивима овог романа је снимљен филм  „Зона Замфирова  – дуги део“ (2017).

Поред објављених књига прозе (романа и приповедака), аутор је и једне збирке поезије. Објављује прозе у књижевној периодици, заступљена је у зборницима и антологијама, а добитник је и више награда и признања. Члан је УКС. Живи у Београду.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања