Promocija knjige za decu „Bubamarin svet“

22/09/2016

U Klubu „Tribina mladih“  u sredu  28. septembra u 18 časova biće održana promocija zbirke pesama za decu „Bubamarin svet“ Tatjane Pupovac. O zbirci i pesmama govoriće književnik Miroslav Aleksić, glumica Biljana Mrmoš i autorka Tatjana Pupovac.

Zbirka pesama za decu, „Bubamarin svet“, sadrži trideset osam pesama raznovrsnih tema i motiva, bliskih i prilagođenih deci svih uzrasta. Naslov knjige inspirisan je pesmom Bubamarin san, gde sama bubamara simbolišući sreću leti kroz motive dobrote, osmeha, vrlina, i pronalazeći lepote objedinjuje jedan svet koji deci ukazuje na prave vrednosti sa konačnom poukom da dobro pobeđuje i da se lepota lepotom vraća. Takođe, knjiga je ukrašena ilustracijama koje prate izabrane pesme, te deca u njoj uživaju ne samo kroz svet stihova već i slika. Zbirka „Bubamarin svet“ je konačno, i od strane književnih kritičara, ocenjena kao kompletan i zreo umetnički izraz koji pripada kvalitetnoj književnosti namenjenoj deci.

BIOGRAFIJA

Tatjana Pupovac rođena je 08. avgusta 1977. godine u Vukovaru. Učesnik je mnogih festivala namenjenih deci. Pesme su joj zastupljene u antologijama i zbornicima. Objavljuje u elektronskom časopisu „Slova na struju“ i listu za decu „Neven“. Trenutno živi u Novom Sadu.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja