Промоција књиге за децу „Бубамарин свет“

22/09/2016

У Клубу „Трибина младих“  у среду  28. септембра у 18 часова биће одржана промоција збирке песама за децу „Бубамарин свет“ Татјане Пуповац. О збирци и песмама говориће књижевник Мирослав Алексић, глумица Биљана Мрмош и ауторка Татјана Пуповац.

Збирка песама за децу, „Бубамарин свет“, садржи тридесет осам песама разноврсних тема и мотива, блиских и прилагођених деци свих узраста. Наслов књиге инспирисан је песмом Бубамарин сан, где сама бубамара симболишући срећу лети кроз мотиве доброте, осмеха, врлина, и проналазећи лепоте обједињује један свет који деци указује на праве вредности са коначном поуком да добро побеђује и да се лепота лепотом враћа. Такође, књига је украшена илустрацијама које прате изабране песме, те деца у њој уживају не само кроз свет стихова већ и слика. Збирка „Бубамарин свет“ је коначно, и од стране књижевних критичара, оцењена као комплетан и зрео уметнички израз који припада квалитетној књижевности намењеној деци.

БИОГРАФИЈА

Татјана Пуповац рођена је 08. августа 1977. године у Вуковару. Учесник је многих фестивала намењених деци. Песме су јој заступљене у антологијама и зборницима. Објављује у електронском часопису „Слова на струју“ и листу за децу „Невен“. Тренутно живи у Новом Саду.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања