Промоција књиге „Крст на крижу“ аутора Ратка Дмитровића

12/10/2016

У среду, 19. октобра са почетком у 19 часова одржаће се промоција књиге „Крст на крижу“ аутора Ратка Дмитровића. То је јединствено издање у савременој српској публицистици које садржи прилоге за боље разумевање српско – хрватских односа. На промоцији ће осим аутора говорити и књижевник Перо Зубац, филозоф и књижевник др Небојшa Kузмановић, уредник Издавачке делатности Компаније „Новости“ Миломир Краговић и глумац Миодраг Петровић.

Књига, између осталог, открива због чега су прећутане запањујуће тврдње Туђмановог саветника Слободана Ланга, која је улога Срба у настанку и промоцији химне „Лијепа наша“, све о правој хисторији „Буњеваца“ и ко је био самозвани представник Загреба на сахрани Моме Капора.

(из рецензије Василија Ђ.Крестића)

– У разобличавању разноликих видова хрватске антисрпске усташоидне политике писац је поклонио дужну пажњу нимало хришћанског понашања и улоге Хрватске римокатоличке цркве и њених служитеља. Није се он устручавао да укаже и на многе трагичне пропусте српске политике и српских политичара, како оних из Хрватске тако и из Србије, како оних из ранијег тако и најновијег времена.

(из рецензије Милована Витезовића)

– Није ово књига оптужби, већ књига истина. Писана је да се сачувају за оне „који заборављају брзином светлости”, за оне склоне националној амнезији, за освешћење оних који се тешко      освешћују, за излазак из летаргијске коме. Има ли овде тенденциозности? Само колико су увек истине тенденциозне!

Радомир Ратко Дмитровић рођен је 1958. године у Комоговини, општина Костајница, данашња Хрватска. Гимназију је завршио у Костајници, а право и новинарство студирао у Београду и Загребу. Био је стални дописник из Загреба дневног листа Политика и недељника НИН, а од октобра 1991. до краја 1993. године радио је на Радио телевизији Србије, као коментатор.

Почетком 1994, покреће недељник Аргумент који води и уређује до бомбардовања Србије 1999. године. Једно време је саветник потпредседника Небојше Човића, у Влади Србије, на чијем челу се налазио Зоран Ђинђић.

Од почетка 2007, обављао је послове главног и одговорног уредника дневног листа Вести, из Франкфурта, а средином маја 2013. године долази на чело Компаније „Новости“, где је генерални директор и главни уредник. Објавио је роман „Бележница професора Мишковића“.

 

Коментари

Dr Snežana Kirin Dr Snežana Kirin

Tema je aktuelna i važna.

Siniša Davorija Siniša Davorija

Želim da me obaveštavate o aktivnostima KCNS

Jelena Jelena

Da li neko zna gde moze da se kupi ova knjiga?

replies

kcns kcns

Поштована, имате је у Службеном гласнику. Срдачан поздрав

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања