Промоција дела Селме Лагерлеф и мини концерт новосадског џез састава „Jazz connection“

07/03/2016
        У клубу „Трибина младих“, у четвртак. 10. марта, са почетком у 19:30 часова, издавачка кућа „Бернар“ одржаће промоцију дела шведске књижевнице Селме Легерлеф и мини концерт новосадског џез састава „Jazz connection“.
Селма Лагерлеф, шведска књижевница и прва жена која је добила Нобелову награду за књижевност (1909. године), једна је од најпревођенијих писаца на свету. Списатељица која је поседовала најаутентичнији дар који писац може да има – дар да се предвиде долазећи догађаји, које зовемо и будућност. Целог свог живота борила се против две велике пошасти – социјализма и фашизма. У роману Антихристови миракли који је после деведесет година поново преведен на српски језик, она маестрално дочарава слику једног сицилијанског градића, и метафорично европског друштва, пишући књигу о социјализму (само десетак година пред октобарску револуцију), односно антихристу који ће као и на слици чувеног ренесансног сликара Луке Сињорелија доћи са даровима и говорити са бине у Христовом лику, али ће бити лажни пророк и спаситељ.
На промоцији ће говорити Никола Дробњаковић и Бошко Милосављевић, уредници у издавачкој кући „Бернар„. Након промоције књиге, наступиће бенд „Jazz connection“, који чине музичари: Ивана Радун – вокал, Федор Рушкуц – контрабас, Борис Хложан – гитара, Војислав Савков – саксофон.
Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања