Predstavljanje knjige „Inovaciono društvo“ autora Nebojše Simina

01/04/2017

Predstavljanje knjige „Inovaciono društvo“ autora Nebojše Simina biće održano u utorak 4. aprila u 19 časova u Klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada.

O knjizi:

Knjiga se bavi principima razvoja i analizom postojećih strategija razvoja srpske države i društva. U knjizi je posebno naglašena ideja da se fokus politike preusmeri na inovativnost, kreativnost i preduzetnost, jer od tih vrednosti u najvećoj meri zavisi stepen konkurentnosti našeg društva na evropskoj i svetskoj pozornici. Na predstavljanju knjige biće iznet i obrazložen predlog da se proširi mera ljudskog dostojanstva, definisana u članu 23. Ustava, tako da, pored prava na „slobodan razvoj ličnosti“, obuhvati i pravo na obezbeđenje održivog ekonomskog rasta i slobodnog opšte društvenog razvoja.

O autoru:

Rođen je 17. novembra 1948. godine u Beogradu, a od 1949. godine živi u Novom Sadu. Završio je  gimnaziju J.J. Zmaj, prirodno-matematički smer, i Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu, smer fizika. Radio je osam godina u Pokrajinskom komitetu za energetiku i sirovine, kao stručni saradnik za nekonvencionalne izvore energije i sekundarne sirovine, šest godina u Centru za uporedno izučavanje društvenog i tehnološkog progresa kao sekretar Centra, i dvadeset tri godine u Tehničkoj školi „Pavle Savić“ u Novom Sadu kao nastavnik fizike i elektrotehnike. Nekoliko godina je uređivao i izdavao časopis za haiku poeziju „Haiku pismo“. Objavljivao je i knjige iz oblasti haiku poezije, jednu knjigu o tehničkim pronalascima i knjigu o meditaciji pod naslovom „Osmehivanje“.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja