Представљање књиге „Иновационо друштво“ аутора Небојше Симина

01/04/2017

Представљање књиге „Иновационо друштво“ аутора Небојше Симина биће одржано у уторак 4. априла у 19 часова у Клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада.

О књизи:

Књига се бави принципима развоја и анализом постојећих стратегија развоја српске државе и друштва. У књизи је посебно наглашена идеја да се фокус политике преусмери на иновативност, креативност и предузетност, јер од тих вредности у највећој мери зависи степен конкурентности нашег друштва на европској и светској позорници. На представљању књиге биће изнет и образложен предлог да се прошири мера људског достојанства, дефинисана у члану 23. Устава, тако да, поред права на „слободан развој личности“, обухвати и право на обезбеђење одрживог економског раста и слободног опште друштвеног развоја.

О аутору:

Рођен je 17. новембра 1948. године у Београду, а од 1949. године живи у Новом Саду. Завршио је  гимназију Ј.Ј. Змај, природно-математички смер, и Природно-математички факултет у Новом Саду, смер физика. Радио је осам година у Покрајинском комитету за енергетику и сировине, као стручни сарадник за неконвенционалне изворе енергије и секундарне сировине, шест година у Центру за упоредно изучавање друштвеног и технолошког прогреса као секретар Центра, и двадесет три године у Техничкој школи „Павле Савић“ у Новом Саду као наставник физике и електротехнике. Неколико година је уређивао и издавао часопис за хаику поезију „Хаику писмо“. Објављивао је и књиге из области хаику поезије, једну књигу о техничким проналасцима и књигу о медитацији под насловом „Осмехивање“.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања