Лазар Трифуновић, промоција књиге – ЈА или ја, ко сам ја?

11/12/2015

 

Трибина младих, 16. децембар 19 часова

 

Књига ЈА или ја, ко сам ја?

Бежећи од себе, од суочавања са самим собом и проблемима које је носио у себи, аутор је почео да путује по различитим земљама Европе, Азије, Африке и Америке. Међутим, био је то пут ка нутрини бића, којим је морао поћи да би нашао себе. Схватио да ово нису два одвојена пута, него представљају рефлексију један другог. Један исти пут, пут који је ауторов хаотичан живот довео у стање равнотеже. За читаоце који у књизи препознају путоказе, она ће бити својеврсни изазов да крену путем самоспознаје и схвате да живот може да понуди много више од лагодно проведеног времена и поседовања материјалних добара.

КО ЈЕ ЛАЗАР ТРИФУНОВИЋ?
Преда мном је једна доста необична књига, са такође доста необичним насловом: ЈА или ја, ко сам ја? Чија је то књига? Лазара Трифуновића, лекара из Новог Сада- не само аутора доста необичне књиге, већ аутора, сасвим необичног човека. Човека-путника (хомо виатор), не само светског, већ космичког Путника. Зашто космичког? Из простог разлога што је Лазар Трифуновић, путујући планетом Земљом, посећујући све њене континенте, упоредо путовао изнутра, кроз лавиринт свог душевно-духовног живота.

Академик Владета Јеротић
Ако сте довољно храбри да пружите руку аутору књиге, др Лазару Трифуновићу и направите први корак са њим, књига ће вас повести у дивну авантуру путем самоспознаје, која отпочиње већ провокативним насловом. Књига ЈА или ко сам ја? упућује читаоца на путовање унутар самога себе и на низ егзистенцијалних упитности које сваког човека бар једном у животу натерају да застане, дубоко удахне, осврне се око себе и у себе, пре него што донесе одлуку којим путем ваља даље ходити.

Уредница књиге Драгана Грбић

 

naslovna-V
Др Лазар Трифуновић године 2013. написао је књигу под називом ЈА или ја, ко сам ја? У којој је сабрао сва своја дотадашња искуства. Као што писац и напомиње ништа од оног што је написао није његово знање, него схватање разних традиција и учења која је сам сакупио на различите начине. Одлучивши да уобличи у књигу мноштво белешки које су настале током 20 година, Лазар Трифуновић кренуо је још једном на пут којим је прошао да би и са другима поделио своја прикупљена знања.
Др Лазар Трифуновић се на писање књиге одлучио вођен идејом да би његово путешествије могло бити путоказ за неког. Као таква, књига је лако нашала пут до својих читалаца. Да је велик број читалаца управо тако и доживео ову књигу, говори чињеница да је књига до сада доживела три издања у Србији и једно у Црној Гори и Бисни и Херцеговини. Поред тога, 14 промоција у Србији и 6 у Црној Гори, на којима је књига представљана биле су изузетно посећене. Чињеница да је читалачка публика доживела ову књигу онако како је Лазар и замислио њену сврху, додатно је заокружила његов рад на овој књизи. Због велике заинтересованости за књигу аутор је почео да држи радионице под називом ,,Шта је лични развој?” у Србији И Црној Гори за које такође постоји велико интересовање.
Као једини хомеопата у Србији који је завршио хомеопатски факултет (Венстминстер, Лондон), затим, због сталне сарадње са хомеопатама широм света, као и чињеница да се сматра једним од водећих аутора из хомеопатије у Србији, цлан је стручне комисије за традиционалну медицине Министарства здравља Републике Србије.

 

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања