Циклус предавања „Полемике Милоша Црњанског“

18/03/2016

Културни центар Новог Сада организује циклус предавања под називом „Полемике Милоша Црњанског“. Аутор предавања је професор доктор Мило Ломпар са Филолошког факултета у Београду.

Plakat (2)

Прво предавање „Полемика са СКЗ. Црњански и грађанска интелигенција“ одржаће се 22. марта у 19 часова. Следеће предавање носи назив „Полемика са Нолитом. Црњански и левичарска интелигенција“ и биће одржано 29. марта у 19 часова. Последње предавање у оквиру циклуса „Полемика са Крлежом као синтеза полемике са грађанском и левичарском интелигенцијом“ на програму је 5. априла у 19 часова. Сва три предавања биће одржана у клубу „Трибини младих“.

Мило Ломпар је српски историчар књижевности, филозоф, професор и председник Задужбине Милош Црњански. Дипломирао је на Филолошком факултету у Београду, где је и докторирао тезом о Историјском, поетичком и књижевном наслеђу 18. и 19. века у позним делима Милоша Црњанског. На Филолошком факултету у Београду професор је предмета Српска књижевност 18. и 19. века и Културна историја Срба. Био је генерални директор политике 2005 – 2006. године. Објавио је велики број књига и есеја.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања