,,Антологија руске модерне приче “ открива готово два века највеће светске литературе.

26/11/2015

Трибина младих, 1. децембар у 19 часова

Чине је четири књиге, у којима се налази стотину и педесет писаца. Никада ништа слично није објављено на овим просторима.
А који период обухвата?
Од Лава Толстоја, који је рођен 1828. године, до Сергеја Шаргунова, који је рођен 1980. године. Хронолошки, ова фантастична збирка прича причу о литератури, о историји, о цивилизацији, о ратовима – а надасве о људима који су били и остали велика тајна. Сваки писац заступљен је са једном причом, биографијом и фотографијом. Онај ко познаје руску литературу данима ће читати само биографије – и утврдиће колики је океан у питању.
Всеволод Гаршин, Чехов, Буњин, Леонид Андрејев, Иван Шмељов, Михаил Булгаков….ту су.

Али ту су и Александар Малишкин, Бабељ, Берберова, Газданов,Залигин, Ајтматов, Шаров, Абрамов, Шефнер, Можајев
Па генијални а готово непознати Виктор Астафјев, велики Георгиј Владимов, Лимонов, Јузефович, Прилепин, Аркадиј Бабченко….
Писали су на руском. О свету, о Русији и о људима. Руси, Киргизи, Немци, Јевреји, Туркмени…….. понеки Србин – то су аутори. Дакле, руски писци који показују колико је та земља, као царство или као република свеједно, била отворена за разлике међу људима – и колико је те разлике поштовала…

Владимир Јагличић, Никола Дробњаковић, Радош Младеновић, Лара Балаћ, Благоје Пантелић, Драган Шиљкут, Ристо Топалоски, Слађана Николић, Драган Бунарџић и Марија Јанковић направили су чудо..
Дођите на промоцију да се уверите у ове речи.

Приређује, издавачка кућа Бернар

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања