У румунском граду подижу споменик једном од најславнијих Срба – Петру II Петровићу Његошу

21/09/2023

Извор: www.in4s.net

„Скупштина румунског града Крајове донијела је одлуку да се једна од улица у историјском дијелу града назове по главном граду Црне Горе и да се у близини подигне споменик Петру II Петровићу Његошу“, саопштио је амбасадор Румуније Виорел Андерлеану на састанку са предсједницом Скупштине Главног града Јеленом Боровинић Бојовић.

Са друге стране, Подгорице ће веома брзо добити улицу која ће се звати по граду Крајови, једном од културних средишта Румуније, а потом и споменик најпознатијем румунском пјеснику Михају Еминеску.

„Ово је заиста сјајна иницијатива, и веома важна за наша два града и двије државе, посебно с обзиром на нашу жељу да интензивирамо партнерстава са градовима из држава чланица Европске уније. Предузећемо све кораке да се ова и друге сличне инцијативе које доприносе зближавању и унапређењу интеграционих процеса ефикасно и брзо реализују“, поручила је Боровинић Бојовић.

Амбасадор и Боровинић Бојовић су оцијенили да постоји велики потенцијал за интензивирање сарадње Црне Горе и Румуније и на локалном и на државном нивоу у свим областима, а посебно су истакли значај економске сарадње.

У разговору је било ријечи и о манифестацији планираној за крај овог и почетак следећег мјесеца под називом „Дани Румуније у Црној Гори” и Црногорско–румунском бизнис форуму који ће бити одржан у склопу ње.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања