ПАНАОТОВИЋ: Насиље у школама мора да се сече у корену! Цео систем треба да реагује

20/11/2022

Избацивање из школе није решење, јер то тој деци не значи ништа, рекао је за Ново викенд јутро Јоване Јеремић, Бојан Панаотовић, социолог.

Панаотовић је, коментаришући насиље над професорком у школи, које се догодило пре неки дан, рекао да те ствари морају да се секу у корену, додаје да директор школе, психолог, педагог и полиција морају да реагују.

– Имамо случајеве где се неки ученици добро понашају код једног а праве овакве ствари код других професора, што никако не оправдава то понашање, али свакако има и до професора – рекао је Панаотовић.

Како каже, избацивање из школе није решење, јер то њима ништа не значи.

Дејан Милетић, рекао је да оно што примећује јесте да многи професори раде по некој инерцији, додаје да имамо велики проблем и са квалитетним предавачима.

– Критеријуми за наставнике треба да буду много већи – рекао је Милетић.

Панаотовић је рекао да свакако професорима нико не сме да измиче столицу и да се тако понаша према њима.

Зоран Спасић, директор Центра за сарадњу са земљама Азије, рекао је да је такође и посао родитеља да има улогу у изградњи идентитета, а да кадар у школи, додаје, мора да уме са децом, није, како каже, довољно само знање.

Милетић је рекао да није мали посао формирати читаве генерације.

Додаје да се ауторитет стиче озбиљношћу према свом раду.

– То је један посао који не сме бити базиран само на теоријском знању – рекао је Милетић.

Панаотовић је рекао да професор мора да захтева поштовање, да, ако га нема мора да се обрати директору, који ће уклонити „трулу“ воћку, како не би, додаје, цео разред патио због два-три ђака.

Коментаришући још један наслов у медијима, где се појавила информација о операцији Дијане Хркаловић, Спасић је, не желећи пуно да коментарише, рекао да свака особа која је била важна за земљу заслужује пажњу медија.

Панаотовић је рекао да стрес и толико времена на тако осетљивој функцији доноси много стреса, што како каже може довести и до проблема са здрављем.

https://pink.rs/drustvo/451022/panaotovic-nasilje-u-skolama-mora-da-se-sece-u-korenu-ceo-sistem-treba-da-reaguje

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања