Gradonačelnik Filip Zoričić primio predstavnike Kulturnog centra Novog Sada

28/04/2023

Preuzeto sa fejsbuk stranice Grad Pula

Filip Zoričić gradonačelnik grada Pule i pročelnica Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva Emina Popović Sterpin u petak, 28. travnja 2023. godine u pulskoj Komunalnoj palači primili su predstavnike Kulturni Centar Novog Sada. Prijem kojemu su se odazvali gradski vijećnik iz redova srpske nacionalne manjine Milan Rašula, te predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Istarske županije Miloš Bajić, upriličen je povodom održavanja Dana Miroslava Mike Antića u Srpskom kulturnom centru u Istri.

 „Želim vam izraziti dobrodošlicu u Pulu grad kulture, čija je tritisućljetna povijest obilježena mnogim značajnim događajima, a veseli me što ste odlučili u našoj multikulturalnoj sredini organizirati Dane Miroslava Mike Antića, u znak sjećanja na srpskog pisca, pjesnika, slikara i izdavača. Pula je grad koja njeguje toleranciju i multikulturalnost te je upravo ovaj događaj važan doprinos takvom svjetonazoru “, poručio je gradonačelnik Zoričić.

 Pomoćnica direktora Kulturnog centra Novog Sada Sunčica Marković, zahvalila se gradonačelniku Zoričiću na potpori u organizaciji Dana Miroslava Mike Antića, koji se održavaju u sklopu godišnjih kulturnih programa i manifestacija Srpskog kulturnog centra u Istri.

U sklopu manifestacije, u petak, 28. travnja u 18.00 sati, akademska slikarica Gordana Rađenović održati će radionicu kaligrafije, a u 19.00 sati održati će se pjesnička večer Blagoja Bakovića, ovogodišnjeg laureata nagrade „Miroslav Antić“ kome je prošlog mjeseca u sklopu „Antićevih dana“ Novi Sad dodijelio tradicionalnu nagradu „Miroslav Antić 2023“. Moderator pjesničke večeri biti će Sunčica Marković.

 Program Dana Miroslava Mike Antića zaključiti će se u subotu, 29. travnja projekcijom filma „Bluz garavih sokaka“ u 21.00 sati, nakon koje će uslijediti razgovor sa scenaristom Lazarom Stanivukom i redateljem Dušanom Stojanovićem. Potom će novosadski „Duo nomadiko“ pulskoj publici prirediti koncert romskih balada i romansi.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања