Немања Златарев, тромбон

18/06/2018

Немања Златарев рођен је 1985. године у Новом Саду. Oсновно и средње класично музичко образовање на тромбону стекао у периоду од 1994. до 2004. године. Дипломирао je тромбон на Академији уметности у Новом Саду 2011. године. Мастер студије Факултета музичких уметности завршио је 2017.године у Београду, на Одсеку за џез и популарну музику. Као тромбониста био је члан разних музичких састава у Новом Саду, почевши од 2003. године. За време студија био је члан и два велика оркестарска пројекта, у периоду од 2011. до 2014. године: East-West European Jazz Orchestra Twins и BackYard Jazz Orchestra, са којим је одсвирао две велике турнеје обилазаћи све балканске земље 2012. године, као и Италију, Аустрију и Немачку 2013. године. Такође, са овим оркестром има CD под називом On Tour, снимљен 2013. године. Остварио је сарадњу са Новосадским Биг Бендом са којим је 2010. године снимио и издао албум Само музика.

Као педагог за тромбон радио у музичкој школи „Исидор Бајић“ у Новом Саду, у периоду од 2008. до 2010. године. У музичкој школи „Коста Манојловић“ у Земуну радио је од 2015. до 2017. године. Као професор тромбона, 2015. године учествовао је у раду Летње jаzz академије Нови Сад Дортмунд.

  1. године покреће свој ауторски пројекат, бeнд Funktastic Coalition, са којим у истој години бележи прве студијске аудио и видео снимке, као и наступе клубског и фестивалског карактера. (Nisville; Kikinda Јаzz Fest; Sombor Jazz Fest; Valjevo Jazz Fest; Нушићијада фестивал Ивањица; Сарајево; Мостар; Danube Jazz Fest: Галац, Румунија; Cluj – Napoca, Румунија; Темишвар). Објавио је два ауторска албума са овим саставом: први, под називом For The First Time, изашао је 2017. године као самостално издање, а други Superimposed излази у јесен 2018. године,такође као самостално издање.
  2. године постаје стални сарадник и „lead“ тромбониста у Биг Бeнду Радио Телевизије Србије, уз који бележи наступе са именима европског и светског реномеа: Gregory Hutchinson, Heinz Von Hermann, Душко Гојковић, Francesco Santucci, Peter Reiter, Стјепко Гит, Christof Lauer, Rainer Tempel, Ilja Reingoud, Danny Grissett, Samuel Blaser, Ditter Lindbourg, Andrea Toffaneli, John Fedchock… Са РТС Биг Бендом има снимљена два аудио издања – Balkan Soul (2014) и Aquarelle (2018).

Сарађује још и са Београдским Диксиленд Оркестром – јединим оркестром ове врсте у земљи и региону. Као тромбониста овог еминентног оркестра, учествује на последњем албуму All That Jazz из 2015.године.

Остварио je сарадњу и на албумима извођача као што су Владимир Маричић, Тања Јовићевић, Милан Петровић Квартет, Дора Боршош (Minden Perc, 2017), Владимир Николов & Срђан Ивановић Undectet (Artistry In Broken Rhythmn, 2018).

У оквиру разних џез радионица и семинара у земљи и иностранству, делио је искуства и знање са музичарима и професорима са академија:

*Лондон, Trinity College of Music : Victor Obsust, контрабас

*Келн: Matthias Bergman, труба; Franck Wunsch, клавир

*Дортмунд: Uwe Plath, тенор саксофон

*Келн: Ryan Carniaux, труба

*Грац – Беч:  Reinhard Summerer, тромбон

*Дортмунд: Bochum-Achim Hartmann, бас тромбон

*Скопље: Владимир Николов, гитариста, композитор, аранжер

*Келн: Stefan Schultze, клавир

*Берлин: Peter Ehwald, тенор и сопран саксофон

*Вилњус – Београд: Skirmantas Sasnauskas, тромбон

*Ротердам: lja Reijngoud, тромбон

*Љубљана: Матјаж Микулетић, тромбон

*Берлин: Samuel Blaser, тромбон

 

Фото: Драгослав Недић

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања