Бранко Поповић, бубњеви

16/05/2017

 

Бранко Поповић је рођен 1981. године у Ваљеву. Од раног детињства показао је таленат за музику. Његова извођачка каријера почиње већ у основној школи уз домаћу и страну поп и рок музику. Већ 1998. године почиње да учи од реномираног професора Факултета музичке уметности Мирослава Карловића – који до данас остаје његов ментор.

Од 2004. до 2007. године Бранко је свирао у The Belgrade Dihieland Orchestra, са којим је снимио четири CD-а: Moon over Bourbon Stree, Jazz Museum, What a Dixie We have In Gospel and National Treasure. У Даблину, 2006. године полаже аудицију и добија стипендију за Berklee College of Music. На студије у Бостон одлази 2007. године.

На Берклију (Berklee College of Music) је стицао знања од најбољих професора данашњице, а неки од њих су: Kim Plainfield, Jon Hazilla, Yoron Israel, Ralph Peterson, Kenwood Dennard, Dave Dicenso, Jamey Haddad, Mark Walker, Berthram Lehmann, Skip Hadden, Steve Wilkes, Mike Mangini, Casey Scheuerell, Dave Weigert, Eguie Castrillo, Mike Ringquist, Richard Flanagan, Dean Anderson, Jackie Santos, Rod Morgenstein, Terry Lyne Carrington, Bob Kaufman, Joe Galeota, Марко Ђорђевић…

Током студија на Берклију, Бранко је креирао свој сопствени стил свирања, комбинујући балканске непарне ритмове и тиме стварајући веома сложене ритмичке структуре као што су 17/8, 27/8, 29/8, 33/8… На Беркли колеџу, у марту 2010. године, одлуком декана, шефа одсека и професора, Бранко добија најпрестижнију награду на Одсеку за бубњеве Avedis Zildjian Award. Дипломирао је са високим почастима као Magna Cum Laude студент у августу 2013. године. Наступао је на фестивалима и одржавао бубњарске клинике широм света (Немачка, Грчка, Турска, Мађарска, Шведска, Америка, Кина, Хрватска, Швајцарска…. )

Оснивач је бубњарског института: www.bubnjarskiinstitut.com

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања