Zrno umetnosti – Otvorena izložba Davida Đorđevića pod nazivom „Drugačije dimenzije života”

04/07/2014

Izložba, „Drugačije dimenzije života“, autora Davida Đorđevića, otvorena je u klubu Tribina mladih novosadskog Kulturnog centra. Postavku je predstavila dizajnerka Ksenija Čobanović, dok je o autorov rad prokomentarisao i direktor KCNS dr Andrej Fajgelj.
– David ima tu privilegiju da nije školovani slikar, jer taj sistem često umetnika nauči samo tehnici dok, s druge strane, ubije slobodu u njemu, koja prosto pleni sa Đorđevićevih slika. Ono što je specifično jeste da u dijaspori ima puno Srba, koji na nekoliko načina pomažu našoj zemlji. Tamo su mladi i talentovani ljudi, koji vode poreklo odavde, kao što je i autor ove izložbe, i njih svakako treba podržati. Drago nam je što je tako mlad čovek iz Francuske došao u naš grad kako bi započeo svoju karijeru. – rekao je Fajgelj poželevši uspeh.
Samouki slikar, David Đorđević rođen je na jugu Francuske 1993. godine. Okružen vinogradima preneo je na platno koloritne Provanse i Mediterana. Kaže da u njemu postoji „zrno umetnosti“ koje je sazrevalo i ukazalo mu svetlo na putu slikarstva. Njegove slike su metamorfoze, menjaju se, evoluiraju i zajedno sa njegovim osećanjima prikazuju „Drugačije dimenzije života“ koje on prenosi kroz svojstveni stil.
– Štampam slike iz svoje mašte na platno, a pošto mašta čini svašta, najpogodniji pristup je preko apstraktnog slikarstva. Ta forma je toliko čista da daje slobodu utiska vas kao gledalaca, i moje želje da vam prenesem svoje vizije. – rekao je David, dodavši da iako slabije govori srpski, njegove slike bolje pričaju od njega.
Svi zainteresovani sugrađani ovu izložbu mogu da pogledaju do 11. jula u klubu Tribina mladih Kulturnog centra Novog Sada.

 

 [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=rhdjJfWugow[/youtube]

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja