Зрно уметности – Отворена изложба Давида Ђорђевића под називом „Другачије димензије живота”

04/07/2014

Изложба, „Другачије димензије живота“, аутора Давида Ђорђевића, отворена је у клубу Трибина младих новосадског Културног центра. Поставку је представила дизајнерка Ксенија Чобановић, док је о ауторов рад прокоментарисао и директор КЦНС др Андреј Фајгељ.
– Давид има ту привилегију да није школовани сликар, јер тај систем често уметника научи само техници док, с друге стране, убије слободу у њему, која просто плени са Ђорђевићевих слика. Оно што је специфично јесте да у дијаспори има пуно Срба, који на неколико начина помажу нашој земљи. Тамо су млади и талентовани људи, који воде порекло одавде, као што је и аутор ове изложбе, и њих свакако треба подржати. Драго нам је што је тако млад човек из Француске дошао у наш град како би започео своју каријеру. – рекао је Фајгељ пожелевши успех.
Самоуки сликар, Давид Ђорђевић рођен је на југу Француске 1993. године. Окружен виноградима пренео је на платно колоритне Провансе и Медитерана. Каже да у њему постоји „зрно уметности“ које је сазревало и указало му светло на путу сликарства. Његове слике су метаморфозе, мењају се, еволуирају и заједно са његовим осећањима приказују „Другачије димензије живота“ које он преноси кроз својствени стил.
– Штампам слике из своје маште на платно, а пошто машта чини свашта, најпогоднији приступ је преко апстрактног сликарства. Та форма је толико чиста да даје слободу утиска вас као гледалаца, и моје жеље да вам пренесем своје визије. – рекао је Давид, додавши да иако слабије говори српски, његове слике боље причају од њега.
Сви заинтересовани суграђани ову изложбу могу да погледају до 11. јула у клубу Трибина младих Културног центра Новог Сада.

 

 [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=rhdjJfWugow[/youtube]

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања