Veče poezije „Novi talasˮ

20/09/2017

Veče poezije posvećeno domaćem refleksu svetskog muzičkog pravca „Novi talas” , biće održano u Klubu „Tribina mladih” Kulturnog centra Novog Sada, 20. 9. u 20 časova.

Čuvena recitatorska družina „Među nama“ interpretiraće stihove legendarnih jugoslovenskih bendova koji su obeležili muziko – poetički tok „Novog talasa“. Ono što predstavlja ekskluzivu i inovaciju jeste koncept izvođenja večeri koji se zasniva na govorenju stihova čuvenih autora kao književnih poetskih tekstova, čiji će značaj i vrednost u savremenoj književnoj percepciji tumačiti književna kritičarka Fata Eganović.

Pokazaćemo kako stihovi Milana Mladenovića, Džonija Štulića, Darka Rundeka i drugih čuvenih autora nisu ostali samo u muzičkom diskursu koji im je „matični“ već su ga svojim visoko umetničkim domenom „nadrasli“ tako što su postali relevantni i legitimni za književno tumačenje i izučavanje. Još jedan značaj ovog događaja (pored prilike da uživate u stihovima legendarnih autora praćenih svojstvenom instrumentalnom pratnjom), nalazi se u tome što o stihovima, uslovno rečeno „Novog talasa“, govori zaista nova i mlada generacija koja možda ima drugačiji pogled i pristup ovoj umetničkoj i književnoj zaostavštini našeg rokenrola.

Pozivamo sve ljubitelje dobre poezije da nam se pridruže na ovom autentičnom kulturnom i umetničkom događaju gde će imati prilike da čuju stihove grupa: Azra, Haustor, Šarlo akrobata, EKV, La strada, Idoli, Električni orgazam, Videosex i drugih.

Mi vas očekujemo, a vi očekujte nešto sasvim neočekivano.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja