VEČE HUMANOSTI ZA DECU SA POSEBNIM POTREBAMA

28/02/2015

Pesmom i igrom protiv predrasuda

  Humanitarno veče „Poseban komadić sreće za decu sa posebnim potrebama… i oni su naša deca“ održano je na Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada. Udrženje građana „Sreća“ pokrenulo je humanitarnu akciju, a podršku ovom humanom delu pružila je i muzička redakcija KCNS.

  Novosađani su kupujući karte za humanitarni koncert pomogli da se sakupi prihod koji je namenjen mališanima, a za uzvrat su uživali u bogatom muzičkom programu koji je za ovu priliku priredilo udruženje građana „Sreća“ uz pomoć muzičke urednice KCNS Vesne Kaćanski. Predsednica pomenutog udruženja Sandra Ivanković zahvalila se Kulturnom centru i urednici muzičkog programa na podršci u realizaciji ovog humanitarnog koncerta, rekavši da na ovaj način građani mogu videti da su deca sa posebnim potrebama kao i drugi mališani, jer aktivno učestvuju i doprinose društvenom stistemu jedne države.

– Večeras smo se okupili, pre svega, da podržimo ovu decu, ali i da sakupimo novac koji će im pomoći da plate terapije koje su im neophodne. Ovo nije prvi koncert koji imamo u planu, i hvala svim Novosađanima koji su došli i pomogli nam. U našoj zemlji vladaju predrasude prema ovakvoj deci, a mi kao udruženje to želimo da promenimo – rekla je Ivankovićeva.

  Bogat program, osim članova udruženja, upotpnili su pijanistkinja Kristina Jeftović i Olga Mandić, Miša Bizanac i mešoviti inkluzivni hor „ISON“, Goran Vidaić, i Jelena Lazić iz plesnog kluba „Fiesta“. U programu koji je trajo više od jednog sata učestvovali su i grupa „KLO klo“ u čijem sastavu su Vanja Manić Matić (vokal), Lazar Novakov (harmonika) Ervin Marilna (bas), i Predrag Đurić Tica (gitara). Novosađani su uživali u programu nagradivši svaki nastup iskrenim i gromoglasnim aplauzom.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=yNCkbjIsIkY[/youtube]

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Y2R7Z1TcO74[/youtube]

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja