Upečatljivi „Rok momenti“

30/05/2015

U novosadskom Kulturnom centru je 29. maja 2015. godine, zvanično otvorena izložba upečatljivih fotografija pod nazivom Rok momenti, koje predstavljaju svojevrsnu arhivu domaće rok scene. Postavka fotografija na kojima su zabeleženi neki od kultnih trenutaka domaće i strane muzičke avangarde, nalaziće se u prostorijama Kulturnog centra sve do 11. juna ove godine. Iza čitave izložbe stoje Anamarija Vartabedijan i Stanislav Milojković.

 

Na slikama koje su izložene, mogu se prepoznati neka od najznačajnijih imena sa ovih prostora. Tu pre svega mislimo na Gobline, Kralja Čačka, Goribor, Električni orgazam, Repetitor, ali i na svetki poznati „System of down“. O značaju same izložbe razgovarali smo i sa samim autorima i ovim putem stečene informacije delimo sa vama.

Same fotografije su nastajale u zadnjih pet godina, ali naravno nisu sve nastale fotografije pogodne za izložbu. Kao likovni umetnik osećam izvesnu potrebu da pokrećem izložbe i smatram to svojevrsnim ulaganjem u kulturu. Kolega Stanislav ima veliko iskustvo i veliki broj samostalnih izložbi iza sebe, tako da je svim naporima podržao ovu ideju. Izvesno vreme radim kao saradnik sa Politikinim zabavnikom, dok je kolega Stanislav urenik fotografije u listu Danas. To između ostalog dovoljno govori o našim afinitetima. Napomenula bih i da sam uradila određeni broj fotografija tokom boravka u Jermeniji, na koncertu „System of down“. I to pokazuje, da se uz veliki trud mogu postići veliki dometi u ovoj oblasti – izjavila je Anamarija Vartabedijan.

Sve je krenulo iz naše ljubavi prema muzici i fotografiji. Cilj je da prenesemo deo atmosfere i ljudima koji su uskraćeni za mogućnost odlaska na koncerte. Pored toga, svakako bi želeli i da dodatno afirmišemo rok muziku i rok kulturu. Nažalost danas nedostaje izvestan broj rok novina i ozbiljnih izdavačkih kuća. Ova izložba će se takođe održati u Požegi i Čačku i nadamo se da ćemo na taj način nešto promeniti – reči su Stanislava Milojkovića.

Foto: Milica Stojanac

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja