“Umetnost mladima” – izložba slika, grafika i crteža

10/12/2013

Da je Novi Sad grad mladih, ali i grad kulture, moglo je da se vidi u prepunom klubu “Trbina mladih” u novosadskom Kulturnom centru. Otvaranje izložbe slika, grafika i crteža pod nazivom “Umetnost mladima”, koju je priredilo sedam mladih novosadskih umetnika, okupilo je mnogobrjne posetioce.

Uz prijatne zvuke džeza i ukusne koktele, mladi sugrađani zainteresovani za umetnost, ali i drugi posetioci, uživali su u radovima koje su predstavili bivši i sadašnji studenti Akademije umestnosti iz Novog Sada.

Direktor Kultunog centra Novog Sada, dr Andrej Fajgelj, publici je poželeo dobrodošlicu, izražavajući zadovoljstvo zbog velikog broja omladine okupljene na ovoj izložbi, koja svojim trudom i radom doprinosi podizanju kulture u našem gradu na viši nivo.

-Drago nam je da se mladi umetnici vraćaju. Vrata Kulturnog centra će vam uvek biti otvorena. Želim da se zahvalim svim umetnicima i udruženju “Nautilus” na ovoj divnoj postavci- rekao je Fajgelj.

Izložba “Umetnost mladima”, deo je projekta koji podržava Gradska uprava za kulturu, kao  i Udruženje likovnih umetnika iz Novog Sada “Nautilus”,  na čelu sa akademskim vajarom Ljubomirom Šćepanovićem. Prema njegovim rečima, postavke, prezentacije i izložbe mladih umetnika, trebalo bi da traju kraće, a da budu češće organizovane. Kako kaže, time bi se dobilo na dinamičnosti, a ujedno i stvorio odgovarajući kontinuitet u izlaganju umetničkih dela.   

-Ovo je nešto što mi radimo svakog dana. Zbog toga ova izložba nema temu, već je predstavljen rad mladih umetnika koji svakodnevno, stvarajući umetnička dela, doprinose kulturi– rekao je Ljubomir Šepanović, i dodao da će ova izložba biti prikazana i na veb prezentaciji udruženja “Nautilus”, kako bi na taj način bila dostupna onima koji nisu u mogućnosti da posete novosadski Kulturni centar. Izložbu slika, grafika, crteža i skulptura „Umetnost mladima“, svi zainteresovani mogu da posete u klubu “Tribina mladih”, novosadskog kulturnog centra do 13. decembra.

 

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=TKm_U_A-sMg[/youtube]

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja