“Уметност младима” – изложба слика, графика и цртежа

10/12/2013

Да је Нови Сад град младих, али и град културе, могло је да се види у препуном клубу “Трбина младих” у новосадском Културном центру. Отварање изложбе слика, графика и цртежа под називом „Уметност младима“, коју је приредило седам младих новосадских уметника, окупило је многобрјне посетиоце.

Уз пријатне звуке џеза и укусне коктеле, млади суграђани заинтересовани за уметност, али и други посетиоци, уживали су у радовима које су представили бивши и садашњи студенти Академије уместности из Новог Сада.

Директор Култуног центра Новог Сада, др Андреј Фајгељ, публици је пожелео добродошлицу, изражавајући задовољство због великог броја омладине окупљене на овој изложби, која својим трудом и радом доприноси подизању културе у нашем граду на виши ниво.

-Драго нам је да се млади уметници враћају. Врата Културног центра ће вам увек бити отворена. Желим да се захвалим свим уметницима и удружењу “Наутилус” на овој дивној поставци- рекао је Фајгељ.

Изложба “Уметност младима”, део је пројекта који подржава Градска управа за културу, као  и Удружење ликовних уметника из Новог Сада “Наутилус”,  на челу са академским вајаром Љубомиром Шћепановићем. Према његовим речима, поставке, презентације и изложбе младих уметника, требало би да трају краће, а да буду чешће организоване. Како каже, тиме би се добило на динамичности, а уједно и створио одговарајући континуитет у излагању уметничких дела.   

-Ово је нешто што ми радимо сваког дана. Због тога ова изложба нема тему, већ је представљен рад младих уметника који свакодневно, стварајући уметничка дела, доприносе култури– рекао је Љубомир Шепановић, и додао да ће ова изложба бити приказана и на веб презентацији удружења „Наутилус“, како би на тај начин била доступна онима који нису у могућности да посете новосадски Културни центар. Изложбу слика, графика, цртежа и скулптура „Уметност младима“, сви заинтересовани могу да посете у клубу „Трибина младих“, новосадског културног центра до 13. децембра.

 

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=TKm_U_A-sMg[/youtube]

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања