U KCNS premijerno izvedena monodrama „Otac“

05/11/2019

U koprodukciji Kulturnog centra Novog Sada i Pozorišta „Slovo“, u utorak 5. novembra u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada, premijerno je izvedena monodrama „Otac“. Dramatizaciju i režiju potpisuje Predrag Đurić, a u ulozi kapetana Snegirjova je Srđan Simić. Predstava će imati reprizu sutra, 6. novembra u 20 časova.

Monodrama je rađena po motivima čuvenog ruskog klasika „Braća Karamazovi“ Fjodora Mihajloviča Dostojevskog, a  dramaturški, ova tema je na sceni oživljena kroz dijalog kapetana Snegirjova sa upokojenim sinom.

Reditelj Đurić je težište predstave stavio na uobličavanje razvojnog puta lika kapetana Snegirjova – od moralnog posrnuća do katarzičnog isceljenja njegove ličnosti.

Posle večerašnje premijere monodrame „Otac“ u Kulturnom centru Novog Sada, vidno zadovoljan pozitivnom reakcijom publike, glumac Srđan Simić rekao je da je ideja za ovu predstavu potekla od reditelja Predraga Đurića koga poznaje iz Trebinja gde je svojevremeno igrao u tamošnjem teatru „Slovo“.

– Zahvaljujući Kulturnom centru Novog Sada i uredniku scenskog programa Simonu Grabovcu i saradnicima, postavili smo na scenu ovaj tekst. Sviđa mi se kako smo „ušuškali“ ovu scenu ovde u KCNS gde sam igrao pre nekoliko godina. Nadam se da ćemo ovu predstavu igrati ponovo u KCNS i da ćemo uspeti da je odvedemo na neke domaće i ruske scene – rekao je Simić koji živi u Rusiji i koji se posle sedam godina vratio na novosadsku pozorišnu scenu.

S monodramom „Moskva-Petuški“ Kamernog putujućeg teatra, čiji je i umetnički direktor, Simić je učestvovao na festivalu „Zlatni vitez“ u Moskvi. Igrao je u nekoliko srpskih i ruskih filmova. Član je moskovskih teatara Parabasis i Zerno. U Moskvi predaje glumu i srpski jezik.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja